Koko Lapin Ohjaamo – miten mahdollista?

Lapin TNO-palvelujen aluetoimijoita ja yhteistyötoimijoita kokoontui yli 30 eri puolilta Lappia Keminmaan Pohjanrannassa koulutus- ja verkostopäivään. Päivän tavoitteena oli alueryhmien yhteisen työn tehostaminen ja ohjaamotyyppisen työotteen ja matalan kynnyksen palvelumallin vahvistaminen koko Lappiin.

Päivän teemaan johdattelivat Rovaniemen Ohjaamolta Sanna Mäensivu ja Joni Minkkinen kertomalla kokeilujaan ja kokemuksiaan, kun tavoitteena on monihallinnollinen ja -ammatillinen toimintaympäristö.

Seudullisen verkostoyhteistyön mahdollisuuksia, alueellisen laajuuden näkökulmaa ja mahdollisuuksia selkeytti Ohjaamojen tuki – projektista Etelä-Savosta Sonja Miettinen. Yhteinen näkemys on, että alueen ja kunnan on toimintaa kehitettävä oman näköiseksi, omista tarpeistaan.

Iltapäivällä ryhmätöinä ideoitiin käytäntöön koko Lapin matalan kynnyksen Ohjaamoa, mitä se on ja miten se mahdollistetaan. Tärkeänä nousi esille mm. erilaisiin toimintaympäristöihin jalkautuminen. Mietittävä myös onko fyysinen kohtaaminen ja virtuaaliset ratkaisut mahdollista ja mahdollistettava samassa tilassa.

Koulutus- ja verkostopäivän esitykset ja ryhmätyökoosteen löydät täältä.

img_1153 006 007 img_1166

Päivän järjestivät Lapin TNO-palvelut -projekti yhdessä Länsi-Lapin alueryhmän kanssa.