“Itä-Lappi tarvitsee positiivisuuden suurlähettilään, aineksia riittää”

Kirjoittaja Annemari Kallio

Lapin tieto-, neuvonta- ja ohjaustoimijoiden verkostotapaaminen kannusti yhteistyöhön työllisyyden, koulutuksen ja hyvinvoinnin puolesta.
Kemijärven päivään osallistuneet näkivät tulevaisuudessa hienoja mahdollisuuksia.

”Päällimmäisenä mieleen jäi positiivisuus.”
”Itä-Lappi ei olekaan kuoleva seutukunta, vaan alueelle nousee vireää liiketoimintaa.” ”Asukkaiden hyvinvoinnin eteen tehdään paljon innovatiivista työtä, joka kattaa kaikki elämän osa-alueet. ”

Tällaisin lausein kuvailivat osallistujat tunnelmiaan 1. kesäkuuta, kun Kemijärvellä järjestetty Lapin tieto-, neuvonta- ja ohjaustoimijoiden yhteistyö- ja verkostopäivä oli lopuillaan.

Opinto-ohjaaja Henna Kivelä Sallan lukiosta kertoi innostuneensa muun muassa yhteistyömahdollisuuksista, joita Lapin tieto-, neuvonta- ja ohjausverkosto tarjoaa kunnallisille toimijoille.
– ­Emme välttämättä tiedä tai tunnista mahdollisia yhteistyökumppaneita. Samoin voi olla, että katsomme asioita liikaa oman työnkuvamme kautta. Juuri näissä haasteissa verkostomainen yhteistyö on vahvuus, Kivelä pohti.

Tapahtumassa päästiin välittömästi kiinni myös käytännön toimintaan, kun Kivelä kutsui Kemijärvellä toimivan Saura-säätiön työntekijöitä kertomaan työstään Sallan opettajille ensi syksynä. Saura-säätiö tukee kokonaisvaltaisesti asiakkaitaan silloin, kun näillä on syystä tai toisesta vaikeuksia päästä kiinni koulutukseen tai työelämään.
Meillä Kemijärven monialaisessa verkostossa pyritään aina katsomaan ihmisen tilannetta kokonaisuutena ja tarjotaan hänelle vaihtoehtoja, jotka soveltuvat juuri hänen elämäänsä, kertoi Saura-säätiön toimitusjohtaja Pirjo Lehtola.

Lehtolan mukaan kaikessa kuntoutus- ja tukitoiminnassa olennaista on, että toimenpiteet suunnitellaan aidosti asiakasta varten. Silloin ihmistä ei ”kuntouteta kortistoon”.
Niinkin voi käydä, jos suunnitelmat lähtevät jostain muusta kuin asiakkaasta itsestään, huokaisi Lehtola.

Työtä, työtä ja työtä

Seutukunnan tulevaisuudennäkymiä tutkiessa pelko kortistosta vaikutti onneksi aiheettomalta. Itä-Lapin työmarkkinoiden suhdanteita kommentoivat Kemijärven kaupungin yritysasiamies Jari Polvi, Lapin TE-toimiston palvelujohtaja Tero Hyttinen, Ammattiopisto Lappian vs. aikuiskoulutusjohtaja Tuomo Palokangas ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymän yrityskehittäjä Kari Rekilä.

Puheenvuorossaan Polvi povasi Itä-Lapin olevan positiivisen muutoksen kierteessä. Työtä tulee lähivuosina olemaan jopa niin paljon, ettei paikallinen työvoima riitä vastaamaan tarpeisiin.

Polvi työskentelee muun muassa Kemijärvelle suunniteltavan Boreal Bioref –biojalostamon parissa. Toteutuessaan pelkästään tämä hanke tuo Kemijärvelle liki 1000 uutta työpaikkaa.
Meidän onkin syytä muuttaa ajatteluamme Itä-Lapista ja miettiä, miten puhumme nuorille seutukunnasta. Tarvitsemme kaikki osaavat kädet mukaan uusiin hankkeisiin, Polvi muistutti.

Rekilä heittikin ilmoille ajatuksen ”positiivisen rakennemuutoksen selvitysmiehestä”. Onnellisen Lapin lähettiläs toisi julkisuudessa esille kaikkea sitä hyvää, mitä maakunnassa on meneillään.
– Lapin suuret teollisuus- ja kaivoshankkeet sekä matkailun tuomat mahdollisuudet sivuutetaan usein Etelä-Suomessa perifeerisinä. Kun osaavan työvoiman tarve kasvaa, meidän on syytä myös parantaa imagoamme, Rekilä esitti.

Yksi luukku kiinnostaa Lapissa

Tieto-, neuvonta- ja ohjaustoiminnan kuumin sana on tänä keväänä ollut Ohjaamo. Valtakunnallisen brändin alla toimiva yhden luukun palvelupaikka auttaa alle 30-vuotiaita löytämään oman tiensä koulutukseen ja työllisyyteen liittyvissä asioissa. Lähinnä Suomen suurimmissa kaupungeissa toimivat Ohjaamot saivat keväällä hallitukselta lisämäärärahan toiminnan vakinaistamista varten.

Lapin ainoa virallinen Ohjaamo toimii Rovaniemellä. Tieto-, neuvonta- ja ohjaustoimijoiden keskuudessa on kuitenkin selvää kiinnostusta toimintamallin laajentamiseen muualle maakuntaan kaiken ikäisille. Paneelikeskustelussa ja yleisöpuheenvuoroissa ideoitiin pienen paikkakunnan malleja, joissa tietoa, neuvontaa ja ohjausta saisi kirjaston tiloissa tai liikkuvasta Ohjaamosta.
Toisaalta pienen paikkakunnan vahvuutena on se, että täällä eri alojen ammattilaiset toimivat kuin huomaamattaan yhdessä. Nuori ei putoa yhtä helposti turvaverkon läpi, koska hänet tunnetaan, arvioi opettaja Juha Mikkola Lapin ammattiopistolta.

Yhteistyöstä voimaa

Toimivan yhteistyön juuret ovat hyvässä suunnittelussa. Lapin tieto-, neuvonta- ja ohjaustoimijoiden verkosto julkisti tapahtuman yhteydessä uuden strategiansa, jossa piirretään TNO-toiminnan askelmerkit aina vuoteen 2025 saakka.

Strategian mukaan TNO-palveluiden tarkoituksena on tarjota asiakkaalle matalan kynnyksen palveluja, joiden takana ovat aina asiansa osaavat ammattilaiset. Palvelut tuotetaan koko Lapin kattavassa yhteistyöverkostossa asiakkaan oma tilanne huomioiden. Näin lappilaisten hyvinvointi ja maakunnan elinvoimaisuus lisääntyvät.

Strategian julkaisutyöryhmässä ollut Helena Kangastie Lapin ammattikorkeakoululta painotti puheenvuorossaan verkostomaisen yhteistyön hyötyjä. Monialainen ja kuntarajat ylittävä työtapa on paras keino taklata ongelmia, joita Lapin pitkät välimatkat väistämättä luovat.
– ­Lapin TNO-toiminnan tarkoituksena on edistää lappilaisten työllistymistä, koulutusta ja hyvinvointia. Kenenkään etu ei ole painia näiden asioiden kanssa yksin, Kangastie painotti.

Yhteistyön evääksi TNO-verkosto tarjoaa nyt myös toimintakäsikirjan. Siihen on koottu tieto-, neuvonta- ja ohjaustyössä jo käytössä olevia toimintamalleja ja verkostoja, rahoituskanavia ja toimialaan liittyviä hankkeita. Kun pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, jää aikaa olennaisimpaan – asiakkaan kohtaamiseen ja auttamiseen.

Mistä on kyse?

  • Kemijärvellä järjestettiin 1. kesäkuuta Lapin tieto-, neuvonta- ja ohjaustoimijoiden, Lapin elinikäisen oppimisen ryhmän sekä Rovaniemen Ohjaamon yhteistyöpäivä.
  • Teemana päivässä oli Missä mennään Itä-Lappi? 1000 työpaikkaa Itä-Lappiin
  • Lapin tieto-, neuvonta- ja ohjaustoimijat työskentelevät maakunnassa työllisyyden hoidon, koulutuksen ja elämänhallinnan työtehtävissä.
  • Yhteistyöverkosto on Lapin Ely-keskuksen koordinoimaa toimintaa. Tavoitteena on helpottaa tiedonkulkua ja yhteistyötä asiakkaiden parhaaksi.
  • Lapin TNO-palvelut on ESR-rahoitteinen projekti, joka kehittää TNO-verkoston toimintaa Lapissa.
  • Lapin TNO-palvelut projektin päätoteuttaja on Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ja osatoteuttajia ovat Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu.