Syksy ja uudet tuulet! LOVO -Lappilaiset osallistavat verkko-oppimisratkaisut -hanke käynnistyy todenteolla syksyn aikana. Kerrotaanpa hieman, mistä hankkeessa oikeastaan on kyse.

LOVO on viiden lappilaisen oppilaitoksen yhteinen ESR-hanke, joka syntyi tarpeesta viedä verkko-oppimisratkaisut entistä laadukkaammalle tasolle. Eri oppilaitosten toimijat huomasivat, että oppilaitosasteesta riippumatta haasteet ovat melko samanlaisia ja yhteistyöstä hyötyvät kaikki. Sitä pyörää ei tarvitse kaikkien keksiä itse uudelleen.

Verkko-oppimisratkaisut ovat elinehto koulutuksen saavutettavuudelle Lapissa, jossa etäisyydet paikkakuntien ja oppilaitosten välillä ovat suuria. Pelkkä saavutettavuuden parantaminen ei kuitenkaan riitä, vaan tavoitteenamme on myös kehittää pedagogisesti laadukasta opiskelijalähtöistä koulutusta.

No entäs, mitä me ihan käytännössä tehdään? Tarkemmin tästä kertovat seuraavat blogikirjoitukset, joissa avataan yksityiskohtaisemmin oppilaitoksissa tehtävää työtä, mutta tässä lyhyt kuvaus hankkeen toiminnasta.

LOVO rakentuu kolmen pääteeman ympärille:
– Uudet oppimista ja osaamista tuottavat ratkaisut ja joustavammat opintopolut
– Osaamisen näyttäminen digitaalisia työvälineitä hyödyntäen
– Palautteen ja arvioinnin uudet muodot digitaalisissa ympäristöissä.

Pääteemojen sisälle on rakennettu yhteensä kahdeksan pilottia, joissa testataan, arvioidaan ja kehitetään opiskelijan oppimista tukevia toimintamalleja hyödyntäen verkkoa ja digitaalisia työvälineitä.

Tärkeä pointti hankkeen toimintakulttuurissa on mukana olevien oppilaitosten vuoropuhelu ja yhdessä kehittäminen – yhteisen toimintakulttuurin luominen. Me kokeilemme, me testaamme, me kehitämme lisää. Emme oleta kaiken olevan valmista heti, vaan olemme luomassa vahvaa pohjaa myös hankkeen jälkeen tehtävälle yhteistyölle ja verkko-oppimisratkaisujen kehittämiselle.

Mukana hanketta toteuttamassa ovat Lapin ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto, Ammattiopisto Lappia, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja Tornion kansalaisopisto.

Hanke on juuri käynnistynyt ja jatkuu aina vuoteen 2018 asti – haluamme, että pysyt kuulolla! Seuraa blogiamme ja liity Facebook-ryhmäämme!

Yleisiin hanketta koskeviin tiedusteluihin/kyselyihin/yhteistyöpyyntöihin vastaa hankkeen projektipäällikkö joko puhelimitse 050 314 6486 tai sähköpostitse kirsi.saloniemi(at)lapinamk.fi.

Aurinkoista syksyä toivotellen!

LOVO_KUVA1_300 (002)_pieni