RohkiHyvä 2022 – Tehdään pohjoisesta tulevaisuuden kestävä

Aika: 11.10. klo 11–15:30 

Paikka: Lapin AMKin showroom, Jokiväylä 11, 96300 Rovaniemi

Kohderyhmä: Yritys- ja elinkeinoelämän edustajat, mikro- ja pk-yrittäjät ja muut asiasta kiinnostuneet

Lappi on alue, jossa aidot ihmiset, puhdas luonto ja tulevaisuuden teknologiat kohtaavat. Yhdessä nämä mahdollistavat pohjoisesta tulevaisuuden kestävän. Toimintaympäristön muutokset edellyttävät entistä vahvempaa yhteistyötä. Yhteistyö eri toimijoiden kesken muodostaa ekosysteemin. Mikä on sinun roolisi ekosysteemissä?  

Digitaalisuus, uudet teknologiat ja tiedon hyödyntäminen mahdollistavat liiketoiminnan uudistumisen. Tule kuulemaan Arctic Warriorsin menestystarina, asiantuntijapuheenvuoroja, verkostoitumaan ja tutustumaan erilaisiin digitaalisiin palveluihin.

Tapahtuma on maksuton ja sisältää kahvin ja lounaan. Varaa kuitenkin paikkasi ajoissa, sillä paikan päälle mahtuu 100 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Tunturi-Lapista (Muonio-Levi-Kittilä) mahdollisuus saapua tapahtumaan yhteiskuljetuksella. 

Ohjelma:

11–12 Lounas

12:00-12:20 Katja Misikangas, Arctic Warriors – Digitaaliset ratkaisut menestykseen

12:20–12:40 Pirjo Kutinlahti, Rovaniemen kaupunki – Ekosysteemit innovoinnin ja elinkeinoelämän uudistamisen tukena

12:40–13:00 Minna Miettunen, Nuotio Digital Oy – Digitaalinen liiketoiminta

13:00-13:15 Tauko

13:15–13:35 Pertti Rauhala, Frostbit Software Lab – Virtuaaliset mahdollisuudet liiketoiminnan kehittämisessä

13:35-14:00 Hanna Lakkala, Tulevaisuuden tutkimuskeskus – Tiedolla johtaminen ennakoinnin näkökulmasta

14:00-15.30 Kahvi ja verkostoituminen + laitteiden testausta aulassa

 

Ilmoittaudu: https://link.webropolsurveys.com/EP/9CBFCA0460FE9BCC 

Tapahtuman järjestää: Active Arctic ja Pk-yritysten digipalveluekosysteemistä ja tiedolla johtamisesta vipuvoimaa koronasta selviytymiseen -hankkeet

Lisätietoja: Tuuli Tikkanen, tuuli.tikkanen@lapinamk.fi, +358(0)406157961

Saapumisohjeet: Kun saavut Jokiväylän puoleiselle parkkipaikalle, Lapin REDUn koulutuskeskuksen viereen, mene lasiputkesta sisään ja käänny vasemmalle. Showroom on tila, joka tulee ennen Cafe Lumenia. ”Lasiputki” on tässä Showroomin yläpuolella. 

Google Maps: https://goo.gl/maps/ki3uGkA7tYohXCQt9 

 

Puhujat:

Pertti Rauhala

Pertti Rauhala Toimii Frostbit – ohjelmistolaboratorion vetäjänä ja on työskennellyt VR sekä peliteknologioiden parissa vuodesta 2002. Peruskoulutukseltaan hän on Ohjelmistotekniikan insinööri. Hänellä on myös metsätalousinsinöörin ja tekniikan ylempi AMK tutkinto.  

 

Hanna Lakkala

Hanna Lakkala työskentelee asiantuntijana ja projektipäällikkönä Tulevaisuuden tutkimuskeskuksella. Hänellä on kokemusta niin kansainvälisestä kuin Lapin alueen kehittämistyöstä, jossa ennakoinnin ja tulevaisuudentutkimuksen menetelmiä on hyödynnetty eri tavoin. Hanna on myös pohjoisen paluumuuttaja, ja viimeiset 2,5 vuotta työpiste onkin ollut maalla Ylitorniolla.  

 

Pirjo Kutinlahti

Pirjo koordinoi tällä hetkellä Rovaniemen ekosysteemisopimusta, jonka painopistealueita ovat arktinen matkailu sekä tulevaisuuden hyvinvointipalvelut ja etäisyyksien hallinta. Ekosysteemisopimuksen tavoitteena on vahvistaa alueen osaamisvahvuuksia, verkottaa tutkijoita, yrityksiä sekä kaupungin toimihenkilöitä ja muita sidosryhmiä yhteishankkeisiin.

Ennen siirtymistä Rovaniemen kaupungin palvelukseen, Pirjo työskenteli työ- ja elinkeinoministeriössä vastuualueena kansallinen tutkimus- ja innovaatiopolitiikka, ekosysteemipolitiikka sekä korkeakoulujen ja yritysten välinen yhteistyö ja tutkimuksen hyödyntäminen. Pirjolla on myös tutkijatausta, jossa hänen tutkimuskohteita ovat olleet teknologia- ja innovaatio-ohjelmien vaikuttavuus, tutkimustulosten hyödyntäminen sekä tutkimuslähtöinen yrittäjyys.  

Katja Misikangas

Katja Misikangas on selkeä, räväkkä ja motivoiva puhuja. Katjan esityksissä yhdistyvät tiukka tieto ja kiehtovat tarinat. Katja on Lapin yrttejä hyödyntävän Arctic Warriors Oy:n perustaja, toimitusjohtaja ja yrttiguru sekä Suomen luontoyrittäjien verkoston puheenjohtaja. Hän on yrityksen äitihahmo ja ammentaa tietotaitoaan kansanparantaja-sukunsa taustoista, sekä pitkälti yli kymmenen vuoden luonnontuotealan yrittäjätaipaleeltaan.

Minna Miettunen

Minna Miettunen on vuodesta 2016 ollut merilappilaisen Nuotio Digitalin toinen yrittäjä. Myynnin ja vastuullisen liiketoiminnan asiantuntijana Minna on ollut kehittämässä eri toimialoja edustavien yritysten ja julkisten toimijoiden digitaalista liiketoimintaa. Myynnin kehittäminen ja asiakkaiden tukeminen uusien digitaalisten innovaatioiden parissa on ollut erityisesti lähellä sydäntä ja nyt viime vuosina Minna on kouluttanut itseään vastuullisuuden ja päästölaskennan asiantuntijaksi. Vapaa-ajalla häntä pitää kiireisenä kodinrakennusprojekti Kemissä, sekä uusioperhe kissoineen ja koirineen.

 

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 ja Euroopan unioni, Euroopan aluekehitysrahasto -tunnukset
Lapin liiton logo.
Lapin ammattikorkeakoulun logo.