Innovaatioassistentti-valmennusta lappilaisille työnhakijoille

Marjo Jussila, Lapin innovaatioassistentti-hankkeen projektipäällikkö

Lapin innovaatioassistentti on 15 opintopisteen laajuinen täydennyskoulutus vähintään alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille lappilaisille työnhakijoille. Valmennus tarjoaa erilaisia näkökulmia pk-yritysten kehittämiseen, esimerkiksi kehittämiskohteiden tunnistamiseen, innovaatioiden johtamiseen, uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen sekä tulevaisuuden muutosten ennakointiin.

Valmennus koostuu kuukauden mittaisesta koulutuksesta sekä sitä seuraavasta työskentelyjaksosta yrityksessä. Koulutus tapahtuu pääasiassa monimuoto-opetuksena verkkovälineillä. Työskentelyjaksolla innovaatioassistentit työstävät yrityksen tarpeisiin pohjautuvia kehittämistehtäviä, joiden toteuttamiseen korkeakoulut tarjoavat tukea ja ohjausta assistenteille ja heidän työnantajilleen.

 

Innovaatioassistentti on yrityksen itsensä valitsema korkeakoulutettu asiantuntija, joka on innostunut pk-yritysten kehittämisestä. Innovaatioassistentilla on tutkintonsa ja työkokemuksensa puolesta työtehtävissä tarvittava erityisosaaminen, jota valmennuksen tarjoama innovaatio- ja kehittämisosaaminen täydentää. Innovaatioassistentti tuo uutta osaamista yrityksiin ja hänen palkkaamiseen on mahdollista hakea työllistämistukea.

Tänä vuonna palkkatukiin varatut määrärahat ovat valtakunnallisesti olleet tiukassa ja esimerkiksi jo alkuvuodesta niitä kohdennettiin Lapissa entistä tarkemmin. Innovaatioassistentti-valmennus on suunniteltu yhteistyössä TE-toimiston kanssa ja sen ansiosta koulutusjakso täyttää ehdot omaehtoiseen opiskeluun työttömyystuella ja työskentelyjaksolle yrityksen on mahdollista hakea palkkatukea TE-palveluilta. Innovaatioassistenttien palkkatukiin on myös varattu erikseen ESR-rahoitusta, mikä mahdollistaa palkkatuen myöntämisen innovaatioassistenteille voimassa olevien lakien ja asetusten mukaisesti ilman tiukennettuja ehtoja.

Valmennuksen järjestää Lapin innovaatioassistentti -hanke (http://www.lapinamk.fi/innovaatioassistentti). Hankkeen on rahoittanut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, ja sitä toteuttavat Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopisto. Hanketta toteutetaan vuosina 2015–2017,jonka aikana järjestetään kolme innovaatioassistentti-valmennusta.

Ensimmäinen valmennus järjestettiin toukokuussa 2015 ja tällä hetkellä käynnissä on yritysten rekrytointi seuraavaan valmennukseen. Tuleva valmennus käynnistyy maaliskuussa ja haku siihen avautuu alkuvuodesta. Tarkempia hakuaikoja ja lisätietoja löytyy valmennuksen kotisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.