Esittely

Olen 33-vuotias neljännen vuoden terveydenhoitaja opiskelija. Tulen Filippiineiltä ja olen asunut Suomessa 10 vuotta.  Olen ystävällinen, avoin ja sosiaalinen tyyppi. Äidinkieleni on cebuano. Osaan sujuvasti tagalogia (Filippiinien virallinen kieli) ja englantia. Minun suomen kielen taitoni on B-tasoinen YKI-testin mukaan. Osaan myös vähän saksaa ja espanjaa.

Valmistuin AMK-insinööriksi vuonna 2013 toukokuussa Lapin ammattikorkeakoulun englanninkielisestä koulutusohjelmasta. Samaan aikaan kävin myös suomen kielen kursseja Lapin yliopistossa. Olen myös suorittanut suomen kielen keskitason YKI-testin. Sain Suomen kansalaisuuden noin viisi vuotta sitten.

Hain maisteriohjelmaan Ouluun yliopistoon ja tulin valituksi, mutta en mennyt opiskelemaan, koska olin raskaana silloin. Kun poikani oli tarpeeksi iso menemään päivähoitoon, olen yrittänyt hakea työtä atk-alalta. Rovaniemellä on näkyään hankala saada työtä tietotekniikan alalta, siksi haluan vaihtaa alaa. Tein työkokeilun päiväkodissa ja hoidin 1-7 vuotiaita lapsia. Oli kivaa työskennellä lasten kanssa ja siitä alkoi haluni päästä hoitoalalle. Sain myös hyvää palautetta päiväkodilta, vaikka minulla ei ole koulutusta alalta. 

Tammikuussa 2016 aloitin opiskella ammattikorkeakoulun terveydenhoitajan opintoja Lapin AMK:ssa. Ensimmäisen harjoittelujakson (toukokuu-kesäkuussa 2016) jälkeen olen saanut sattunnaisesti sijaisuuksia samasta paikasta missä olin tehnyt harjoitteluun (Hoivaosasto 1). Ala kiinnostaa nyt minua. Kesällä 2017 ja 2018 työskentelin LKS sisätautiosastolla 5a. Lisäksi olen tehnyt lyhitä sijaisuuksia muina ajakohtina LKS sisätautiosastolla ja kirurgisella vuodeosastolla. Tällä hetkellä teen edelleen sijaisuuksia sisätautiosastolla. Minun taitoni ja tietoni kasvavat koko ajan opiskelun ja työn kautta.