Jatkumo lähenee loppuaan, joten hankkeen toteuttajat kokoontuivat yhteen Vantaalle Laurea ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampukselle. Kaksipäiväisessä tapaamisessa toteuttajat pohtivat hankkeen toteutumista ja tuloksia sekä suunnittelivat viimeisiä hankkeen toimia.

Ensimmäisen päivän työskentely keskittyi vahvasti hankkeen toteutumiseen. Toteuttajat pohtivat, mikä hankkeessa onnistui ja mitä olisi voinut tehdä toisin. Isompina onnistumisina ja hyötyinä hankkeesta on ollut toteuttajien mielestä verkostoituminen, luottamuksen rakentaminen ja toisten ammattikorkeakoulujen osaamiskärkiin tutustuminen. Lisäksi hankkeen onnistumisina ovat olleet yhteistyön kokeilut ja luodut työkalut yhteistyön tueksi. Nämä edesauttavat jatkossa yhteistyön syntymistä ja yhteisten palveluliiketoiminnan toteutusten järjestämistä. Sen sijaan yhteisen ymmärryksen muodostaminen ja ylläpito hankkeen tavoitteista on ollut haastavaa isolla hankeporukalla. Sitä olisi toteuttajien mielestä voinut kirkastaa aktiivisemmin jo hankkeen alussa, mutta jatkuvasti myös sen aikana.

Toisen päivän työskentelyn aiheena oli hankkeen tulosten raportointi. Jokainen työpaketti kirjasi omalta osaltaan tehdyt toimet, jotka kootaan rahoittajalle lähetettävään loppuraporttiin. Loppuraportin lisäksi hankkeessa julkaistaan Käsikirja, joka sisältää keskeisimmät hankkeen tulokset eli Palvelumallin, Toimintamallin ja Arviointimatriisin. Näiden lisäksi Käsikirja sisältää tietoa Palvelutoimijoiden verkostosta, johon kutsuttu edustajat jokaisesta Suomen ammattikorkeakoulusta. Palvelutoimijoiden verkosto koostuu ammattikorkeakoulujen liiketoimintaa tekevistä henkilöistä ja sen tavoitteena on lisätä yhteistyötä ammattikorkeakoulujen välillä. Verkosto tapaa ensimmäisen kerran toukokuussa. Lisätietoja verkostosta: anniina.hannila@lapinamk.fi.

 

Kuvassa: takarivi vas. Konsta Ylimaunu (Humak), Kaisa Lammi (Lapin AMK), Jari Kyrö (Laurea), Sini Seppä-Kortelainen (Laurea), Anniina Hannila (Lapin AMK), Heini Tirranen (XAMK), Mikko Äärynen (Humak). Eturivi vas. Sami Niemelä (OAMK), Jani Rättyä (Centria), Anu Vainio (XAMK) ja Anne Prepula (Karelia).