Digisovellusten yksilöllinen kehittäminen – 17.12.2020 

Terveiset Rovala-Opistolta! Joulukuu on jo hyvällä mallilla, mutta kaamos jatkuu, tosin entistä valoisampana ja jouluisempana – kiitos valkoisen lumikerroksen. 

Rovala-Opistolla työskennellään tiiviisti Lapin eAmis -hankkeen parissa. Aiemmin valmistettu varhaiskasvatuksen tukiviittomat -video on saatu yhteistyössä isommalla porukalla valmiiksi ja julkaistu netissä. Tällä kertaa työskennellään yksilöllisemmin.  Opiskelijat työskentelevät parhaillaan pareittain kukin omien teemojensa ympärillä. He harjoittelevat ja kuvaavat teemaan liittyviä viittomia ja tukiviitottuja lauseita. Ennen julkaisemista videot editoidaan. Esteettömyys – taustat, valaistukset ja vaatetus otetaan huomioon. 

Jokainen opiskelija pääsee siis tekemään digitaalista materiaalia alusta loppuun – ihan itse. Tämä on ollut hyvä ratkaisu niin turvavälien kuin mielekkään yksilöllisen työstämisen kannalta. Joulukuun aikana on siis luvassa monia erilaisia videoklippejä erilaisista teemoista, kuten eläimet, viikonpäivät ja niin edelleen. Videoita julkaistaan Rovala-Opiston YouTubekanavalla alkuvuoden 2021 puolella.  

 

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2021! Katso myös viittovan joulupukin tervehdys Rovalasta.