Etusivu

Tervetuloa lappilaiselle omistajanvaihdospolulle!

Toimivan yrityksen ostaja pääsee usein nopeammin tulovirtaan kiinni kuin uuden yrityksen perustaja. Tilastojen mukaan ostaminen kannattaa. Entä myynti?

On hyvä alkaa valmistelemaan yritystä myyntikuntoon ajoissa, jotta siitä saa parhaan tulon. Sivuilta löydät yleistä tietoa omistajanvaihdoksesta sekä keskeisimpien lappilaisten toimijoiden linkit ja vinkit.

 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://blogi.eoppimispalvelut.fi/restartup/

Minne yrityksen myyjä suuntaa kaupanteon jälkeen?

Suomessa on tulossa myyntiin 15 000 yritystä lähivuosina. Näistä omistajanvaihdoksista 60 % johtuu yrittäjän ikääntymisestä. Kuitenkin noin 6000 yrittäjää myy omansa pois työiässä ja miettii tällä hetkellä, mitä tekisi, jos kaupanteko onnistuu.

Lue lisää

SAATTAEN VAIHDETTAVA eli omistajanvaihdostarinoihin perustuva näkemys luopujan ja jatkajan matkasta

Erilaisissa ohjeistuksissa ja omistajanvaihdosoppaissa keskitytään usein arvonmääritykseen, verotukseen ja sopimustekniikkaan, eli koviin arvoihin, mutta vain sivutaan pehmeitä arvoja. Omistajanvaihdos on monimutkainen prosessi, ja ongelmat ovat usein tunneperäisiä ja psykologisia kovien rahaa, lakia ja verotusta koskevien ongelmien rinnalla.

Lue lisää

COVID-19, isku vyön alle

Nyt ja viimeistään nyt, koronaviruksen jyllätessä ympäri maailman, on konkretisoitunut se, kuinka globaalissa taloudessa elämme. Niin talouden ketjujen katkeaminen, ihmisten liikkumisen rajoittaminen kuin terveydenhuollon valtavat haasteet voivat lyödä koko maailman muutamassa viikossa polvilleen.

Lue lisää

Startup-henkeä yritysten omistajanvaihdoksiin

Suuryrityksissä on Suomessa jo useita vuosia vaalittu ajatusta saada yritystoimintaan startup-yrittäjiä sparraamaan suuryritysten innovointiajattelua ja toimintaa. Startup-yritysten tulevaisuus on usein epävarmaa. Startup-genressä on vakiintunut 1:10-nyrkkisääntö, jonka mukaan keskimäärin yksi yritys kymmenestä on kannattava.

Lue lisää