Etusivu

Tervetuloa lappilaiselle omistajanvaihdospolulle!

Toimivan yrityksen ostaja pääsee usein nopeammin tulovirtaan kiinni kuin uuden yrityksen perustaja. Tilastojen mukaan ostaminen kannattaa. Entä myynti?

On hyvä alkaa valmistelemaan yritystä myyntikuntoon ajoissa, jotta siitä saa parhaan tulon. Kotisivuiltamme löydät yleistä tietoa omistajanvaihdoksesta sekä keskeisimpien lappilaisten toimijoiden linkit ja vinkit.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://blogi.eoppimispalvelut.fi/restartup/

ReStartUp-hankkeen keskeiset tulokset

ReStartUp – Uusi startti yritykselle -hanke päättyy vuoden 2020 lopussa. Kotisivuillemme on koottu kaikki hankkeen keskeiset tulokset. Tapahtumien ja webinaarien sekä korkeakouluyhteistyön lisäksi olemme myös toteuttaneet erilaisia julkaisuja ja oppaita sekä koonneet myyjien ja ostajien kokemuksia niin infoalustan kuin myös YouTubessa julkaistujen videoiden myötä.

Lue lisää

Kohtaamisia Lapin Yritystreffeillä

Lapin Yritystreffit – myyjän ja ostajan kohtauspaikka -tapahtuma järjestettiin jälleen 1.10.2020. Aika oli tuonut omat haasteensa järjestelyille, mutta tapahtuma järjestettiin ns. hybridinä, eli osa yrityksistä ja asiantuntijoista oli paikan päällä ja osa verkossa. Hyvien yhteistyökumppaneiden kanssa tapahtuma onnistui mainiosti. Muusikko, yrittäjä ja monen toimen Luovuuden Asiamies Mato Valtonen viritti joukon päivään.

Lue lisää

Lapin yritystreffit – myyjän ja ostajan kohtauspaikka

ReStartUp – Uusi startti yritykselle -hanke järjestää: Lapin yritystreffit 1.10.2020 Rovaniemellä. Tilaisuus on suunnattu erityisesti  yritykselle/yrittäjälle, joka on myymässä tai ostamassa yritystä. Asiantuntijuutta, kontakteja, verkostoitumista ja nopeita tapaamisia (treffejä) itse sopimiesi kontaktien kanssa. Pääpuhujana tapahtumassa on Luovuuden Asiamies Mato Valtonen.

Lue lisää

Yrityksen ostajan näkökulma: Yrityksen kehittäminen alkoi heti seuraavana päivänä kaupanteosta

Yrityksen omistajavaihdoksen osapuolet Yrityksen omistajanvaihdoksen peruselementit ovat myyjä, ostaja ja myytävä yritys. Lisäksi kuvioon kuuluu usein myös ulkopuolinen asiantuntija/asiantuntijoita, ainakin rahoittaja. Rahoittaja arvioi yritysostossa muun muassa hinnan sopivuutta, liiketoiminnan kannattavuutta ja sitä, kannattaako yritystä ostaa. Rahoittaja ei lähde rahoittamaan ylihinnoiteltua kohdetta. Rahoittaja on mukana suunnittelemassa rahoitusratkaisua yrityskauppaan.

Lue lisää