Info- ja verkostoitumistapahtuma Pilkkeessä 2.5.2019

Ensimmäinen laajempi omistajanvaihdoksen verkostoitumistapahtuma järjestettiin Pilkkeessä Rovaniemellä toukokuussa 2019. Kuulimme tapahtumassa puheenvuoroja mm. yrityskaupan asiantuntijoilta ja omistajanvaihdoksen jo kokeneelta yrittäjältä. Pääset tutustumaan materiaaleihin alla olevista linkeistä.

Mika Haavisto, Omistajanvaihdosfoorumi, Suomen Yrittäjät kertoi omistajanvaihdoksiin liittyvistä odotuksista, huolista ja myynnin esteistä, sivuten myös omistajanvaihdoksen askeleita. Ostaja voi löytyä, kun yritys on aidosti kaupan, se on kasvava ja kannattava ja tulevaisuus näyttää houkuttelevalta. Yrityksen hinnan tulee myös vastata sen tuloksentekokykyä, ja yrityksen osaaminen on eri kuin yrittäjän osaaminen. Lue myös, miten voit varmasti epäonnistua yrityskaupassa…

Nelly Korteniemen mukaan myymiseen voi liittyä melkoinen tunteiden mylläkkä. Ihmisen aivotoiminnasta vain neljä prosenttia on rationaalista, tietoista ajattelua, joten tiedon puntarointi voi olla melko haasteellista.

Elisa Lahti esitteli Demolan toimintaa. Demola tarjoaa opiskelijoiden ja asiantuntijoiden tuottamia ratkaisuja mm. yritysten innovointitarpeisiin.

Johannes Vallivaara ProAgria Lapista peilasi omistajanvaihdosta maaseudun kehittäjäorganisaation tavoitteisiin. Myös ProAgriasta voi lähteä liikkeelle, kun omistajanvaihdos alkaa pohdituttamaan.

Suomen Yrityskaupat Oy:n Juha Hotti keskittyi yrityksen arvon määrittelyn erilaisiin näkökulmiin. Hinta on oikea, kun myyjä saa riittävän korvauksen, ostajalle kauppa on kannattavaa ja rahoittaja saa sijoituksensa myös kohtuuajassa takaisin.

 

Nelly Korteniemi kertoo kokemuksistaan yrityksen myyntivaiheessa

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://blogi.eoppimispalvelut.fi/restartup/verkostotapahtuma/

Vastaa

Your email address will not be published.

error

Piditkö lukemastasi? Jaa se muiden kanssa :)