Lapin Yritystreffit 24.10.2019

 

Yritystreffien ennalta varatuissa vartin tapaamisissa käytiin vilkasta ja tavoitteellista keskustelua osapuolten välillä. Treffejä oli sovittu kaikkiaan 48 iltapäiväksi. Kuva Breilin & Parpala.

Lapin Yritystreffit järjestetiin 24.10.2019 Y-Northin tiloissa Aittatiellä Rovaniemellä. Tapahtuma oli  yrityksen myyntiä ja ostoa suunnittelevien kohtauspaikka. Samalla mukaan kutsuttiin myös muita yrittäjiä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita verkostoitumisen merkeissä.

Keskustelu Yritystreffeillä oli vilkasta ja uusia yhteistyökuvioitakin saatiin alulle. Syyt tilaisuuteen tuloon olivat monenlaisia ja niin oli tarkoituskin. Verkostoituminen on yritystoiminnalle tärkeää ja siihen kannattaa käyttää kaikki tilaisuudet. Alla muutamia poimintoja paikalla olleista.

 

 

Edella Oy

Anniina Kiviniemi, Edella Oy

-Yrityksemme on perustettu vasta viime vuonna. Tulin yritystreffeille, koska haluamme parantaa näkyvyyttä ja tuoda esille sitä, että toimimme myös Rovaniemellä. Emme oikeastaan nyt markkinoi, joten yritän etsiä uusia asiakkaita verkostoitumalla yritystapahtumissa, toteaa Anniina Kiviniemi Edella Oy:stä tulonsa syistä

Edella oy myy kalusteita yrityksille. Yleensä yritykset käyttävät suunnittelutoimistoja sisustusratkaisujen miettimiseen ja suunnittelutoimistot sitten kilpailuttavat kalustefirmat. Yrityksellä on Rovaniemellä näyttelytilat Värin ja Maton tiloissa toisessa kerroksessa. Rovaniemen lisäksi Edella Oy:llä on näyttelytilat Vaasassa ja Turussa iso myymälä.

 

 

T.J.Pyykkönen Oy

Tauno Pyykkönen, T.J.Pyykkönen Oy

– Olen yrittänyt myydä yritykseni toimitiloja netissa nyt pari vuotta. Yrityskin on ollut tovin hiljaisessa myynnissä, kertoilee myyntitilanteesta Tarmo Pyykkönen T.J.Pyykkönen Oy:stä

T.J Pyykkönen Oy tuo markkinoille maataloustuotteita, jotka kestävät Lapin olossuhteissa. Tuotemyynti kattaa noin 70% liikevaihdosta ja toimitettujen laitteiden huolto loput.

– Yritystoiminta on nyt myynnissä, koska en itse enää oikein jaksa ajella ympäri lääniä. Töitä löytyisi kielitaitoiselle ihmiselle, sillä meidän pitäisi saada ulkomailta uusia tuotteita myyntiin.

Yrityksen kulurakennetta on karsittu ja Yritystreffeillä Tarmo Pyykönen on katsastamassa, josko löytyisi kiinnostuneita ostajaehdokkaita.

 

 

Artic Emotions

Elina Miettunen, Artic Emotions https://arcticemotions.com/en/

Artic emotion on ohjelmapalveluyritys, joka tarjoaa sesongin ulkopuolella myös työhyvinvointi- ja kokouspalveluita. Yrityksen toimipiste on Louella, jossa on 12 hengen kokoustilat. Yksi eniten myyvistä ohjelmapalvelutuotteista on lumenveisto, josta noin 80% myy asiakkaalle matkanjärjestäjät. Artic Emotion on perustettu vuonna 2015.

Yrityksessä on kaksi yrittäjää ja nyt etsitään kolmatta mukaan.

-Etsin Yritystreffeiltä mahdollista yrityskumppania. Tarvitsemme ihmisen, jolla on kokemusta matkailun myynnistä ja markkinoinnista, kertoo Elina miettunen Artic Emotionsista yrityksen tämän hetken tarpeista.

 

 

 

Minna Rimpiläinen, Aurinkopuro Oy www.siinne.com

Aurinkopuro Oy (Siinne valoakustiikka)

Vuoden 2019 Arktinen muotoiluyritys Aurinkopuro Oy tekee design sisutustuotteita, jotka liittyvät valoon ja akustiikkaan.

-Suunnittelemme tuotteet yhdessä alihankkijan kanssa ja tuotteet teetetään alihankintana.

-Suunnittelijamme on tulossa osakkaaksi yritykseen, mutta etsimme nyt myös sijoittajaa ja asiantuntemusta tuoteperheiden viemisestä maailmalle. Lisäksi etsimme projektimyyjää, kansainvälistymistä suunnitteleva Aurinkopuro Oy:n Minna Rimpiläinen kertoo.

Projektimyyjän pitää luonnollisesti olla myyjä, mutta sisustusosaaminen ja kiinnostus ihmisten hyvinvoinnista olisi myös hyvä olla.

 

 

Lapin Yrittäjät

Annika Sipola, Lapin Yrittäjät

Annika Sipola Lapin Yrittäjät ry:stä tuli tapaamaan yrittäjiä ja kuulemaan yrityskertomuksia. Omistajanvaihdoksia on tulossa paljon, joten näistä on hyvä tietää. Nuoret yrittäjät ovat Suomen Yrittäjien kehittämisen strateginen painopistealue.

-Minun vastuullani Lapin yrittäjissä on koulutustoiminta. Panostamme nuoriin ja aloittaviin yrittäjiin. Koulutusten osalta pyrimme yhteistyöhön oppilaitosten kanssa, kertaa Annika Sipola

https://www.yrittajat.fi/lapin-yrittajat

 

 

Finnvera Oyj

Finvera Oyj toimii rahoittajana tai takaajana yrityskaupoissa. Kun yrityksissä tulee omistajanvaihdos, on Finveran painopiste ostajan puolella. Myyjä ei enää jää Finnveran asiakkaaksi ja toisaalta ostajan kyky selvitä rahoituksen takaisinmaksusta on ensisijainen kiinnostuksen kohde.

– Ikävä kyllä me joudumme usein toteaman, että rahoittajan ja rahoituksen puolesta kauppa ei tule toteutumaan, jos numerot eivät tue pyydettyä kauppahintaa. Ostajahan voisi pyydetyllä hinnalla kaupan tehdä, Kari Tuominen kertoo.

-Myyjä tarvitsee apua yleensä hinnoittelussa ja toisaalta siinä vaiheessa, kun kauppa alkaa toteutumaan. Jos paperit tehdään kerralla kunnolla, säästää se yleensä rahaa, hän jatkaa.

Finnveran tietopankki omistajanvaihdoksesta löytyy tästä linkistä.

Löydät Finnveran tuesta lisätietoa myös webinaaritallenteistamme.

Forever Living Products

Kiki Valtonen, Forever Living Products

Kiki valtonen ja Forever Living Products tekee töitä Aloeveratuotteiden ja liiketoiminnan kanssa. Ihonhoito ja hyvinvointituotteiden lisäksi hän haluaa tarjota jotain muutakin hyvinvointiin.

– Lempisanojani ovat muutos, mahdollisuus, asenne, ajatuksenvoima, hymy ja hyvyys. Lähden niiden kautta puhumaan ihmisten kanssa, kuvailee Kiki lähestymistapaansa.

Kiki Valtonen tekee töitä myös tiiminsä kanssa. Verkostoituminen on todella tärkeää niin töiden kuin muun elämän osalta.

-Löytyy ihmisiä, jotka tekevät asioita paremmin kuin minä. Toisaalta minä pystyn auttamaan myös muita.

 

 

Tapahtumainfo

Yritystreffeillä oli mahdollisuus tavata yritystään myyviä ja ostamisesta kiinnostuneita. Lisäksi paikalla oli puhujia, jotka ovat jo tehneet yrityskaupan. Näistä kokemuksista voivat hyötyä ne, jotka ovat vasta suunnitteluvaiheessa oman yritystoiminnan suhteen.

Omista kokemuksistaan oli puhumassa mm. liiketoimintakaupan jo tehnyt Mirja Heinonen Systaylor Oy:stä.  Mirja painotti yrittäjyyden mukana tulevaa vastuuta asiakkaista ja olikin onnellinen, kun oli löytänyt sopivan ostajan, jonka arvot vastasivat hänen omiaan.  Yrityksen myyntiin kannattaa valmistautua huolella ja siirtää tunteet sivulle kun pohditaan faktoja: mitä ollaan siirtämässä uudelle yrittäjälle, miten se hinnoitellaan, mitä sopimuksia tarvitaan jne. Mirja oli käyttänyt runsaasti neuvonantajia oman yrityksensä myyntivaiheessa, ja ulkopuolisia palveluntarjoajia oli löytynyt mm. Ylitornion yrityspalvelujen kautta.

Julius Oförsagd Arctic Factoryn  toimitusjohtaja kertoi Brändin ja toiminnan kehittämisestä myyntiarvon kasvattajana ja muotoilusta yritystoiminnan tukena.

”Jokainen toiminto luo ihmiselle mielikuvan” valottaa Julius ”Dreamer” Oförsagd brändin syntymistä. Oikeilla jäljillä aletaan  siis olla, kun tekemistä suuntaavat ja tukevat niin yrityksen strategia, arvot kuin visuaalinen identiteettikin.

 

ReStartUp Lappi järjestää säännöllisesti myös muita tilaisuuksia, joissa käydään läpi yrityksen ostamiseen ja myyntiin liittyviä yksityiskohtia. Pääsääntöisesti tilaisuuksiin voi osallistua myös etänä netin kautta. Näistä tapahtumista tietoa saa näiden sivujen kautta sekä facebookista.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://blogi.eoppimispalvelut.fi/restartup/lapinyritystreffit/

Vastaa

Your email address will not be published.

error

Piditkö lukemastasi? Jaa se muiden kanssa :)