Palaa Alueiden toimijat

Ylitornio

Ylitorniolla omistajanvaihdoksiin on selkeä malli

Ylitornion yrityspalveluilla on selkeä ja yksinkertainen malli, jolla omistajavaihdoksia viedään eteenpäin. Palvelurakenteen selkeyttä lisää varmasti se, että kaiken takana on yksi ihminen eli yrityskehittäjä Toni Kraatarin takana.

Toni Kraatari

”Systeemi on niin simppeli kuin voi olla, koska minä olen simppeli mies.”, toteaa Toni Kraatari.

Omistajanvaihdostilanteissa sekä ostaja että myyjä ovat yrityspalveluiden asiakkaita, joten Toni Kraatari vetäytyy kauppatilanteessa taustalle, jotta tasapaino säilyy. Myyjälle tarjotaan 2 tuntia kustannettua asiantuntijapalvelua, jonka aikana syntyy kontakti asiantuntijaan sekä jonkinlainen käsitys sopimuksista ja hinnanmäärityksestä. Jos yhteistyö sujuu, voi myyjä jatkaa yhteistyötä asiantuntijan kanssa.

Ostajan kanssa käydään läpi esimerkiksi starttirahaan vaadittavat prosessit ja pohditaan erilaisia rahoituskanavia sekä tietenkin autetaan liiketoimintasuunnitelmien muotoilussa.

Omistajanvaihdosprosessin tukena on monipuolinen viestintä. Kunnan sivulta löytyy työpaikat ja myytävät yritykset, jotka menevät siitä edelleen TE-keskuksen sivuille. Facebookissa Ylitornion kehityspalvelut toimii aktiivisena tiedon jakajana ja seuraajia on jo noin 400. Tuon luvun voi suhteuttaa siihen, että kunnan alueella on yrityksiä alle tuon.

Käytännössä tämä omistajanvaihdosmalli tuottaa noin 10 starttirahahakemusta vuodessa. 90% Ylitornion uusista yrityksistä on käyttänyt yrityspalveluiden tarjoamaa tukea.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://blogi.eoppimispalvelut.fi/restartup/alueidentoimijat/alasivu2/

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
YouTube