My experience at the business travel agency.
It was my first experience at such a big management agency. It is a chain of agencies around UK, which operates hotel reservations, flights and railways. The agency deals with the big business groups, as well as with the individuals and the VIPs. I have learnt many new things, it was interesting and useful experience.
Museum of Derby.
It was one of the most pleasant weeks I’ve spent in the UK. The atmosphere of the museum was very friendly and warm, great leader and team spirit make the museum prosper and attract visitors. I worked on the reception desk, my duties were: visitor service, customer care, school sessions and preparation for a fundraising event. It was my pleasure to be helpful and useful.
Free time and weekends.
During our free time and weekends my class-mate and me tried to visit as many as possible cities and places to have complete and utter picture of the UK. We’ve visited: Birmingham (the second largest city in UK, after London), Nottingham (legend of Robin Hood), Sheffield (famous for its steel industry), Chatsworth House (home of the Duke of Devonshire). And of course, one of our main destinations was the capital of England, London. I have done hop-on hop-off tour for three days, cruise trip on the river Thames. I’ve seen the main attractions such as Westminster Abbey, the Buckingham Palace, Big Ben, London Eye, London Bridge Tower, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Oxford Street, Harrods. I’ve visited the Tate Art Museum. England is a very old country, I was amazed with the architecture, every building has its own unique style.

Summerizing all my experience I’ve done and got during 11.10-13.11.2018 in the UK, I would definitely say that I have improved my professional and language skills in many different spheres of life. Many thanks to Erasmus+ Project, which granted me this trip. It was lovely, brilliant, marvellous!

-Yulia

Kun mikään ei riitä..

..olisi niin paljon nähtävää ja koettavaa, mutta aika se vain juoksee ja kotiin lähtö lähenee. Niin kuin sanottua etukäteen kuukausi vaikuttaa pitkältä ajalta, mutta loppujen lopuksi eihän se sitä ole ollenkaan.

Kolmas viikkomme työharjoittelua kului yritysmatkatoimistossa. Se oli todella mielenkiintoinen ja mielekäs kokemus varsinkin minulle, koska tähtäimeni on ko. osa-alueella. Saimme jälleen tutustua useampiin osastoihin ja moniin uusiin ihmisiin. Kyseinen yritys hoitaa suurten yritysten työntekijöiden ja johtajien matkajärjestelyt matkalipuista kokousjärjestelyihin, joten oli hyvin mielenkiintoista nähdä eri sektoreiden toimintaa. Täällä työtä tehdään avotoimistoissa, ja toimiston henkilökunta oli jaettu tiimeihin.

Samaisella viikolla vietettiin myös Halloweenia, joka näkyi vahvasti myös työpaikalla. Kaupathan olivat pullollaan Halloween tarvikkeita ja asusteita jo kun saavuimme Derbyyn ja niitä mainostettiin jopa Good Morning Britain-aamuohjelmassa, päivän parhaiden tarjousten kera 🙂 Ihmiset olivat pukeutuneet enemmän tai vähemmän Halloween asuihin jo aamulla töihin mennessään. Halloweenista siirryimme Remembrance-päivään  valmistautumiseen, jota siis vietetään sodassa kaatuneiden muistoksi. Remembrance Day, joka tunnetaan myös nimellä ”Poppy Day” on täällä todella iso asia, ja moniin paikkoihin on sen kunniaksi laitettu punainen Poppy-kukka esille. Sen voi bongata mainosikkunoissa, linja-autojen ikkunoissa, katutolpissa ja tietysti Poppy-kukka on painettu moniin eri tuotteisiin, joita voi Pop-Up myymälöistä ostaa. Rintamerkit ovat myös hyvin suosittuja, jonka voi saada esimerkiksi osallistumalla Remembrance Day keräykseen.

Tämän harjoitteluviikon päätteeksi meillä olikin jälleen uusi viikonloppukohde kiikarissa: ”London baby!” Ja siitä tulikin mieleeni, että joko olen tämän syksyn trendeistä jäljessä tai sitten mulla on Suomessa jäänyt huomaamatta jotain hyvin olennaista: Frendit-sarja on nyt kovassa huudossa ja jokapaikassa esillä.

To Be Continued…

Puolivälissä matkaa

 

Aika kulkee ihan hurjaa vauhtia ja meidän aikamme täällä Englannissa alkaa olla puolivälissä tätä päivitystä kirjoittaessa. Meidän työharjoittelu käynnistyi paikallisessa hotellissa, jonka Yulia hyvin tiivisti näin:

”We’ve done different kinds of duties and tasks like: reception, F & B (food and beverages), H R (human resources) and Accommodation. The staff at the hotel is quite international, mainly from eastern European countries and of course local British people. It was a good experience to compare how things are implemented in Finland and in the UK. Basically, there are many things in common, but of course there are some other things, what are done better or worse. ”

Näiden tehtävien lisäksi minulla oli mahdollisuus olla myös Accounts-osastolla, jossa hoidetaan asiakastilejä sekä muita talousasioita. Se oli mielenkiintoinen ja antoisa kokemus minulle. Ja sainpahan kädet täyteen (paperi)hommia 😉

Näiden viikkojen aikana mitä olemme täällä Derbyssä olleet, ja matkustelleet eri kaupungeissa, olen erityisen ihastunut alueen mataliin rakennuksiin. Onhan kaupungeissa joitain korkeampia rakennuksia, mutta yleisesti ottaen punatiilikivirakennukset valtaavat maisemat. Ne luovat oman tunnelmansa ja sillä on saatu säilytettyä yhtäläinen rakennustyyli vuosien saatossa. Välillä kun kulkee kapeilla kaduilla vanhojen rakennusten keskellä, voisi hyvin kuvitella olevansa jossain kaukana keskiajalla.

On ollut ihanaa katsella junien ikkunoista ohikiitäviä vihreitä kukkuloita ja nummia lampaiden kera. Jotenkin täällä on niin erilaista, mutta kuitenkin samanlaista. Koko aikana minulla ei ole ollut sellainen olo, että olen vierailulla vieraassa maassa. Ihmiset ovat mukavia, ja meidät on otettu todella hyvin vastaan. Apua on löytynyt helposti asiaan jos toiseen, samoin olemme oppineet tuntemaan paremmin ympäristöämme, ja tietysti toisiamme. Yllättävän nopeasti sitä tutustuu ja kotiutuu uusiin paikkoihin, mutta vaivaa sen eteen pitää vähän nähdä. Ehdottomasti yksi parhaimmista päätöksistämme oli lähteä tutusmaan eri paikkoihin ja kaupunkeihin heti alusta pitäen. Me päätimme, että shoppailut shoppaillaan lopuksi, jos siihen on vielä varaa, mutta ennen kaikkea satsaamme matkalippuihin. Sen ansiosta meillä on parempi kokonaiskuva keski-Englannista.

Talvi alkaa hiipiä täällä myös ikkunoista sisään, ja kekseliäisyyttä saa välillä käyttää, jotta saa pidettyä huoneen lämpimänä. Ei -täällä ei taideta vielä käyttää kovinkaan paljon tuplaikkunoita. Onneksi otin villasukat mukaan 🙂

To be continued…

-Katja

 

 

Derbyshire Tour

Derbyshire, Staffordshire, Ashbourne, Matlock, Tissington village.

In the end of the first week on the 19th of October we were lucky to have a chance to visit the country side of Derby, it is called Derbyshire, which means all around the city of Derby. We have seen green fields, different kind of trees and bushes, farms and animals like cows, sheep and horses pasturing on the fields. It was a feeling of absolute peace and utter quietness. The weather was sunny and warm all the time, so it made the picture more complete. There are hills and plains, we’ve seen even tourists climbing to the top of the hill. On our way we’ve seen small cozy towns like Ashbourne and Matlock, they are very old, were founded many centuries ago. I would describe them as very compact towns, because of narrow streets and old buildings close to one another. The architecture is absolutely gorgeous, every building has its own style and differs from the others. Mainly the buildings are built from bricks and stones. We even had a chance to taste traditional British food: fish and chips. 

Chatsworth House

I would like to devote a special chapter to this place, called Chatsworth House. Well, I would call it as a Castle, an enormous ancient county, built around 6 centuries ago, the seat of Duke Devonshire and his family, a massive castle with amazing architectural elements, it has a rich and long history, which you can hear and see in its museum. There is a wonderful garden beside it with fountains, flowers and rare trees. It is a perfect place to be, meditate and be in touch with nature. It is too splendid for words. 

-Yulia
  

This is UK calling!

Hello from Derby!

Terveisiä syksyisestä Englannista. Me olemme kaksi matkailualan aikuisopiskelijaa työharjoitteluvaihdossa Derbyssa, Iso-Britanniassa. Tulemme pitämään yhdessä tätä blogia, ja kirjoittelemme teille terveisiä seuraavan kuukauden aikana sekä suomeksi että englanniksi 🙂

Ensimmäinen viikko perillä on takana, ja voi elämä -!- miten hieno viikko meillä on ollut. Tämän viikon olimme Derby Collegen matkailualan opiskelijoiden mukana heidän oppitunneillaan sekä tutustumiskierroksilla Derbyssa ja Derbyshiren maakunnassa. Leivoimme jopa koulun kokin kanssa suklaaleivoksia 🙂

Oppitunneille osallistuminen oli todella mukava kokemus, ne olivat hyvin interaktiivisia ja käytännönläheisiä. Ja kyllä, saimme myös pitää Suomi/Kemi-esitelmän muutamana eri päivänä. Meidän saapuminen Derby Collegeen osui niin hyvään ajankohtaan, että pääsimme heti toisena koulupäivänä tutustumaan  East Midlandsin lentokenttään. Lentokentällä saimme hyvin kattavan opastuksen lentokentän toiminnoista ja erilaisista työnkuvista, joita tavallinen matkustaja ei edes näe.

Olemme kiertäneet Derbyn kaupungin nähtävyyksiä paljon myös omalla ajallamme. Ja itseasiassa kun meille selvisi, että meillä on viikonloput vapaat, ostimme pinon junalippuja kaupunkeihin, jotka ovat sopivan matkan päässä ja joihin saimme hyvin edullisia junalippuja. Ensimmäisenä tutustumisvuorossa ovat Birmingham ja Nottingham.  Birmingham on Iso-Britannian toiseksi suurin kaupunki, ja Nottingham ehkä parhaiten tunnettu Robin Hoodin seikkailuista Sherwoodin metsässä.

Paikallisiin tapoihin ja puhekieleen totutteleminen on ollut hauskaa ja välillä hieman haastavaakin. Ihmiset puhuvat aika nopeasti ja välillä kieltämättä kestää hetken ymmärtää mitä meille puhutaan. Ihmiset ovat kohteliaita, avuliaita ja helposti lähestyttäviä, ja kadulla jos jäät jotain pohtimaan ääneen, saatat helposti saada vastauksen ohikulkijalta ilman, että edes käännyt kysymään.

Seuraavassa postauksessa kerromme teille enemmän tämän päiväisestä Derbyshiren maakunta kierroksesta, näimme nimittäin niin paljon hienoja paikkoja ja maisemia, että ne ansaitsevat oman postauksen.

 

To Be Continued…

-Yulia & Katja