This is UK calling!

Hello from Derby!

Terveisiä syksyisestä Englannista. Me olemme kaksi matkailualan aikuisopiskelijaa työharjoitteluvaihdossa Derbyssa, Iso-Britanniassa. Tulemme pitämään yhdessä tätä blogia, ja kirjoittelemme teille terveisiä seuraavan kuukauden aikana sekä suomeksi että englanniksi 🙂

Ensimmäinen viikko perillä on takana, ja voi elämä -!- miten hieno viikko meillä on ollut. Tämän viikon olimme Derby Collegen matkailualan opiskelijoiden mukana heidän oppitunneillaan sekä tutustumiskierroksilla Derbyssa ja Derbyshiren maakunnassa. Leivoimme jopa koulun kokin kanssa suklaaleivoksia 🙂

Oppitunneille osallistuminen oli todella mukava kokemus, ne olivat hyvin interaktiivisia ja käytännönläheisiä. Ja kyllä, saimme myös pitää Suomi/Kemi-esitelmän muutamana eri päivänä. Meidän saapuminen Derby Collegeen osui niin hyvään ajankohtaan, että pääsimme heti toisena koulupäivänä tutustumaan  East Midlandsin lentokenttään. Lentokentällä saimme hyvin kattavan opastuksen lentokentän toiminnoista ja erilaisista työnkuvista, joita tavallinen matkustaja ei edes näe.

Olemme kiertäneet Derbyn kaupungin nähtävyyksiä paljon myös omalla ajallamme. Ja itseasiassa kun meille selvisi, että meillä on viikonloput vapaat, ostimme pinon junalippuja kaupunkeihin, jotka ovat sopivan matkan päässä ja joihin saimme hyvin edullisia junalippuja. Ensimmäisenä tutustumisvuorossa ovat Birmingham ja Nottingham.  Birmingham on Iso-Britannian toiseksi suurin kaupunki, ja Nottingham ehkä parhaiten tunnettu Robin Hoodin seikkailuista Sherwoodin metsässä.

Paikallisiin tapoihin ja puhekieleen totutteleminen on ollut hauskaa ja välillä hieman haastavaakin. Ihmiset puhuvat aika nopeasti ja välillä kieltämättä kestää hetken ymmärtää mitä meille puhutaan. Ihmiset ovat kohteliaita, avuliaita ja helposti lähestyttäviä, ja kadulla jos jäät jotain pohtimaan ääneen, saatat helposti saada vastauksen ohikulkijalta ilman, että edes käännyt kysymään.

Seuraavassa postauksessa kerromme teille enemmän tämän päiväisestä Derbyshiren maakunta kierroksesta, näimme nimittäin niin paljon hienoja paikkoja ja maisemia, että ne ansaitsevat oman postauksen.

 

To Be Continued…

-Yulia & Katja

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *