ETUSIVU

Lapin matkailijamäärät ovat kasvussa, mikä luo matkailualalle uusia osaamistarpeita. Tämän päivän matkailija on erittäin laatutietoinen. Hän on kiinnostunut vastuullisuudesta, paikallisesta kulttuurista ja uusista kokemuksista. Hän tutustuu mielellään paikallisiin käsityötaitoihin ja designiin. Käsityömatkailussa on potentiaalia vastata laatutietoisten matkailijoiden tarpeisiin. Käsitöiden avulla voimme tarjota matkailijalle tekemistä, näkemistä, tuntemista – sekä erityisesti kokemista ja oppimista.

Lapista käsin -hankkeessa olemme tarjonneet käsityöyrittäjille ja muille käsitöiden tekijöille mahdollisuuden oman osaamisensa lisäämiseen täydennyskoulutuksen avulla. Täydennyskoulutus alkoi lokakuussa 2019. Olemme yhdessä 24 opiskelijan kanssa käyneet koulutuksessa läpi,  miten käsityötuotteita ja -palveluita voi kehittää matkailuelinkeinoon soveltuviksi. Olemme tutustuneet matkailun toimintakenttään, täydentäneet opiskelijoiden matkailuosaamista sekä pohtineet tuotteistamista ja tuotteiden onnistunutta kohdentamista. Lisäksi olemme ideoineet yhdessä uusia matkailupalveluita ja matkamuistoja.

Kokemuksia ja oppeja kuulet lisää hankkeen päätösseminaarissa, joka järjestetään etäyhteyksin keskiviikkona 19.5. klo 9-15. Lisätietoja tapahtumasta täältä.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä. Tervetuloa mukaan!