Löydä pohjoisen tekijöitä – käsityökartta

Nappaa tästä itsellesi puuhaa kesälomaksi ja tutustu pohjoisen tekijöihin! Olemme koonneet alla olevalle kartalle pohjoisen käsityöläisiä, muotoilijoita ja taiteilijoita. Napauta yrityksen nimeä kartalla päästäksesi tutustumaan kunkin yrityksen omiin sivuihin. Seuraavalta sivulta löydät myös lisätietoa yrityksistä.

[pdf-embedder url=”https://blogi.eoppimispalvelut.fi/lapistakasin/files/2021/06/kasityokartta_lapistakasin_final_062021.pdf”]

 

Tästä saat ladattua kartan omalle koneellesi.

 

Video: Carita’s Nature & Design

Minna-Carita Moilasen luona Ivalossa Akujärven rannalla pääset kurkistamaan luontoa lähellä olevaa elämää upeiden tunturien kainalossa.

Instagram ja Facebook: @caritas_design. Minnan aiempi blogipostaus täällä.

Video: Salla Pätsi

Tänään pääset vierailemaan videon välityksellä Salla Pätsin luona Posion Lohirannassa. Sallan kotiympäristö huokuu historiaa, ja vilahtavatpa videolla suloiset karitsatkin.

Video: AuroraBirds

Hankkeessamme on ollut mukana myös OOOZAdesign:in Minna Kovero. Minna on kehittänyt koruvalikoimaansa upeasti täydentävää työpajakokonaisuutta Aurora Birds -nimen alle.

 

Minnan löydät myös Instagramista ja Facebookista @ooozadesign ja @aurorabirds

Aiemman blogipostauksen pääset lukemaan täältä.

Video: Inari Handicrafts

Anne Portti kutoo upeita huiveja Inarissa, hänen videollaan pääset kurkistamaan syvemmin myös kudonnan saloihin tekniikkana:

 

Annen löydät Facebookista ja Instagramista @inarihandicrafts. Lue myös Annen aiempi blogipostaus täältä.

Video: Lauri Guest house

Alkuviikosta tutustuit ensimmäiseen hankkeemme aikana kuvattuun videoon, tänään on vuorossa seuraava! Julia Allemannin LAURI:ssa pääset osallistumaan työpajoihin upeassa, historiallisessa ympäristössä:

 

LAURIn löydät Facebookista ja Instagramista @laurirovaniemi. Lue myös Julian aiempi blogipostaus täältä. 

Video: Villa Havula

Kuten somestamme olet kevään mittaan huomannut, olemme reissailleet pitkin Lappia kuvaamassa videoita täydennyskoulutuksessamme mukana olleista käsityöläisistä. Videot esiteltiin hankkeen loppuseminaarissa toukokuussa, ja nyt on vihdoin tullut aika jakaa ne myös laajemmalle yleisölle. Tänään pääset kurkistamaan Paula Erkkilän työpajatoimintaan Ranualle. 

Paulan löydät Facebookista ja Instagramista nimellä: Kukka ja käsityöputiikki Ranua. Lue myös aiempi yritysesittely täältä.

Käsityömatkailun polulla

Toukokuun puolivälissä pidettiin Lapista Käsin -hankkeen (ESR) päätösseminaari, jonka yhteydessä esiteltiin myös hankkeen tuottama julkaisu ”Käsityömatkailun polulla – Miten teet luovuudesta elämyksen”. Julkaisu on tarkoitettu käsityöyrittäjille ja yrittäjiksi suuntaaville omien palveluiden tuotteistamisen tueksi. Käsikirja koostuu useista matkailun ja luovan alojen asiantuntijapuheenvuoroista, harjoituksista ja kokemuspuheenvuoroista, jotka auttavat käsityömatkailutuotteen kehittämisessä. Tutustu käsikirjaan tästä linkistä!  

Lapista käsin -hankkeen päätösseminaarin puhujaesittely: Susanna Jänkälä

Lapista käsin -hankkeen päätösseminaarin puhujaesittelyt päättää Susanna Jänkälä, monitaituri Rovaniemeltä. Susanna esittelee puheenvuorossaan Visitlo.com -etämatkailualustaa.

Susannan monialaosaaminen korostuu laajan työkokemuksen kautta. Pitkän ELY-keskuskokemuksen myötä Susanna on vahva yrityskehittämisen ammattilainen. Työpaikka kolmessa maassa toimivassa maapuhdistusyrityksessä puolestaan toi Susannalle ainutlaatuista osaamista tuotannollisen pk-yrityksen kansainvälisestä liiketoiminnasta. Matkailuosaamista Susannalle on kertynyt Työ- ja elinkeinoministeriön valtakunnallisen matkailun toimialapäällikön tehtävästä. Siinä työssä matkailun valtakunnallisena asiantuntijana toimiessaan Susanna toimi ELY-keskusten rahoitushankkeiden rahoitukseen ja kehittämiseen liittyvissä asioissa Suomessa. Susanna laati myös vuosittain Matkailun toimialaraportin sekä erilaisia lyhyemmän ajan julkaisuja. ELY-keskuksen yritysrahoituksen kautta mm. matkailuyritysten kasvun ja kehittämisen mahdollistaminen on tuonut Susannalle varsin laajan näkökulman matkailun toimialalle.

Nykyisessä työssään Mainostoimisto Seven-1:n kehitysjohtajana Susanna pääsee yhdistämään niin matkailuosaamisensa kuin varsin laajat verkostonsa uuden etäkoettavan matkailupalvelun, Visitlo.com:n kehittämisessä. Visitlo on striimattu online-palvelu. jossa loppuasiakas ja matkailuyrittäjä tapaavat livenä, mutta etämatkaa voidaan rikastaa livevideon, still-kuvien yms. avulla. Alustan kautta matkailuyritys voi tarjota tuotteensa alustalle myyntiin niin, että varsinainen tapahtumaympäristö voidaan esitellä livevideon yms. avulla, kulloisestakin tuotteesta riippuen. Alustan avulla mahdollistetaan palvelua pienryhmille: aitojen paikkojen ja ihmisten kohtaaminen, etäkoettavana, fyysisesti matkailematta, paikka- ja vuodenaikariippumatta.

 

P.S Päätösseminaarin ilmoittautuminen on vielä avoinna, käy lunastamassa paikkasi klikkaamalla TÄTÄ.

Lapista käsin -hankkeen päätösseminaarin puhujaesittely: Maria Kostamovaara

Lapista käsin -hankkeen päätösseminaarin esittelyt jatkuvat: saamme päiväämme mukaan myös Maria Kostamovaaran! Maria ylläpitää Nupu Nupu -nimistä Instagram-tiliä sekä YouTube-kanavaa, joiden aiheena ovat käsityöt, useimmiten neulominen sekä suomalainen villalanka. Lisäksi Maria suunnittelee neuleita, joiden ohjeita on julkaistu mm. Taito-lehdessä sekä hänen omassa Ravelry-kaupassaan. Marialla on vankka kokemus tekstiilialan eri osa-alueilta ja hän on toiminut mm. muotiketjun somevastaavana, yhteisötaideprojektien vastuutaiteilijana sekä käsityöpajojen ohjaajana. Maria tulee kertomaan meille, miten Nupu Nupu -somekanavat ovat syntyneet ja miten ne ovat kehittyneet vuosien saatossa nykyiseen muotoonsa. Lisäksi Maria jakaa parhaat vinkkinsä siitä, miten saada yrityksen sometileille elämää ja kanssakäymistä asiakkaiden kanssa. Lopuksi kurkataan vielä, mitä somessa tapahtuu vuonna 2021 ja mitkä ovat tämän hetken kuumimmat trendit!