Digitaalisuuden ja sitä kautta koko suomalaisen yhteiskunnan rakentaminen on liiketalouden näkökulmasta tärkeää, koska se osaltaan tukee ja mahdollistaa talouskasvua. Uuden, digitaalisen palveluyhteiskunnan rakentaminen edellyttää uusia, avoimia osallistumisen mahdollisuuksia ja oppimisympäristöjä. Tätä tärkeää työtä AKTIIVI Plus -hanke tukee osaltaan erinomaisesti esimerkiksi kirjasto-, museo- ja järjestökentässä.
Toimintatapojen muuttaminen edellyttää valmiutta ja motivaatiota uudistuksiin. On rohkaistava kokeiluja ja kannustettava niihin, epäonnistumistenkin uhalla. Tarvitaan uusia ajatusmalleja ja toimintatapoja, jotka usein lähtevät liikkeelle aktiivisista kansalaisista. Toisilta oppiminen ja avoin tiedon jakaminen tärkeää ja digitaalisuus luo uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää ketteriä ja osallistavia tapoja toimia yhdessä ja oppia toisilta. Samalla mahdollistetaan kiinnostuneiden kansalaisten aktivointi ja motivointi ja parhaiden toimintatapojen kerääminen ja niistä tiedottaminen. Tarvitaan myös tukea ja hyväksyntää esimerkiksi koulutusorganisaatioilta, jotta nämä tavat juurtuvat, kehittyvät ja leviävät muidenkin tietoon. Kaikkien toimijoiden ei tarvitse ns. keksiä pyörää uudestaan ottaessaan käyttöönsä digitaalisia työkaluja.
Digitaalisuudesta on kehittynyt globaalistikin merkittävä toimiala. Suomalaisilta tarvitaan innovatiivisuutta, rohkeutta ja kykyä pysyä kehityksen mukana ja kärjessä. Erityisesti digitaalisista palveluista ja jatkuvan oppimisen mahdollistamisesta voi syntyä meille uusi viennin kasvun moottori. Digitaalisuuden tehokas tuottaminen ja hyödyntäminen edellyttää moniammatillisten palveluiden ja toimintamallien kehittämistä ja käyttöönottoa. Näistä muodostuu monialaisia kehittäjäyhteisöjä, jotka voivat toimia innovatiivisten, digitaalisten ekosysteemien kautta, toimijoiden osaamista ja yhteistoiminnan synergiaa vahvistaen.