Tarpeeksi aktiivinen?

Käytin kuukkelia eli googlasin hakusanalla ”aktiivinen kansalaisuus” ja päädyin kansanvalta.fi –sivulle. http://www.kansanvalta.fi/Etusivu/Demokratia/Aktiivinenkansalaisuus . Tällaisen tekstinpätkän löysin: ”Aktiivinen kansalaisuus ei synny itsestään, vaan se pitää oppia. Tarvitaan perustiedot ja taidot. Osallistuminen opitaan osallistumalla.”  Tämä sivu näyttää olevan kirjoitettu kansalainen-yhteiskunta näkökulmasta, siis jotenkin liittyy politiikkaan. Mutta ei se oikeastaan juurikaan poikkea aktiivisesta kansalaisuudesta myöskään kehittämisen ja kehittymisen näkökulmasta.

Olen aina silloin tällöin kirjoitellut blogia, jonka perusajatuksena on ollut aikuisena, no ainakin melkein aikuisena, opiskeleminen. Tekeekö blogin kirjoittaminen minusta aktiivisen kansalaisen? Vai onko se aktiivisen kansalaisen merkki, että käytän sosiaalista mediaa? Vai pitääkö minun tuottaa sisältöä sosiaaliseen mediaan, jotta voin sanoa olevani aktiivinen kansalainen?  Blogi, jota en ole ihan vasta päivittänyt, löytyy muuten osoitteesta: http://melkeinaikuisenaopiskelemassa.blogspot.fi/

Kuinka aktiivinen minun pitää olla, että pärjään? Omasta mielestäni olen aika aktiivinen kansalainen, seuraan tapahtumia ympärilläni, osallistun ja yritän omalta osalta muuttaa maailmaa.  Mutta pitääkö jokaisen olla aktiivinen, että on hyväksytty yhteiskunnan jäsen? Vai saako olla tyytyväinen vähän passiivisempana? Samalla viivalla meidän pitäisi olla, oltiin sitten aktiivisia tai vähemmän aktiivisia.

Aktiivisuus ei ole pelkästään tekoja, aktiivisuus on ennen kaikkea asenne.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.