Talouden hallinta

Vaihtoehtoinen teksti: Neljän ruudun sarjakuva nimeltä Talouden hallinta. Ensimmäinen ruutu: Koira istuu rennosti sängyllä lukien kirjaa ja huomaa saaneensa viestin puhelimeensa. Toinen ruutu: Puhelimen viestiketju. Poro: "Haluaisiko joku lähteä kahville tänään?" Ilves: "Joo :)!" Siili: "Joo!! :D" Mäyrä: "Mihin aikaan?" Kolmas ruutu: Koira miettii tarkkaavaisena. Ajatuskupla: "Mmm, olisikohan varaa lähteä kahville?" Neljäs ruutu: Koira tulee päätökseensä. Ajatuskupla: "Luulen, että voin lähteä, kunhan en ylitä laatimaani budjettia." Koira kirjoittaa viestiryhmään: "Kuulostaa hyvältä! Minne mennään?" Sarjakuvan loppu.

Talouden hallinta

Oman talouden hallinta voi olla haasteellista ensikertalaisille. Rahankäytön seuraaminen on ensimmäinen askel tasapainottamaan talouttasi.

Jotta saat rahatilanteestasi selkeämmän kuvan, tarkkaile rahankäyttöä esimerkiksi muutaman viikon ajan. Aloita keräämällä ostoskuitit ja kirjaa käyttämäsi summat ja kohteet ylös.  Selvitä myös säännölliset tulosi ja  menosi verkkopankkista.

Vähennä tuloistasi pakolliset kulut, kuten asuminen, ruoka, puhelin ja netti sekä muut mahdolliset laskut. Näin selviää kuinka paljon rahaa sinulle jää  “muuhun elämiseen”.

Takuusäätiö on voittoa tavoittelematon sosiaalialan järjestö, joka ehkäisee ja ratkaisee kotitalouksien talous- ja velkaongelmia. Takuusäätiön verkkosivuilla on tietoa arjen rahankäytöstä,  kulutusvalinnoista ja säästämisen aloittamisesta.  Sivuilla on työkaluja ja vinkkejä budjetointiin ja  kohtuulliseen kuluttamiseen. Tutustu järjestön sivuihin tarkemmin tästä linkistä: https://www.takuusaatio.fi/hallitserahojasi/