Verkko-opinnot

Vaihtoehtoinen teksti: Kuvituskuva, Koira on kannettavan tietokoneensa äärellä kuuntelemassa etäopetusta Adobe Connect- alustan kautta. Web-kameralla esiintyvä Harakka ilmoittaa: "Tervetuloa etäluennolle!"

Mitä ovat verkko-opinnot?

Etä-, eli verkko-opinnoissa oppimistapahtuma ei ole sidottu kampuksella tapahtuvaan luokkaopetukseen, vaan opiskelet osittain tai kokonaan erilaisissa verkkoympäristöissä.  Verkko-opiskelussa toteutuu samat elementit kuin perinteisessä luokkaopetuksessa kampuksella, sillä myös verkko-opintojaksolla luet, kirjoitat, kuuntelet ja keskustelet.

Verkko-opiskeluun tarvitset toimivan tietokoneen ja internet-yhteyden. Verkon välityksellä tapahtuva opiskelu ei vaadi erityistä tietoteknistä osaamista.  Lapin AMKin eOppimispalveluiden tukihenkilöt antavat tarvittaessa henkilökohtaista apua  tietoteknisissä ongelmissa maanantaista perjantaihin klo 8–21 ja lauantaisin sopimuksen mukaan.  eOppimispalveluiden sivulle on koottu paljon hyvää tietoa juurikin verkko-opiskeluun liittyen. Tutustu sisältöön ja mm. päivystävän tukihenkilön yhteystietoihin  tästä linkistä:https://eoppimispalvelut.fi/

 

Vaihtoehtoinen teksti: Neljän ruudun sarjakuva verkko-oppimisympäristöstä Moodlesta. Ensimmäinen ruutu: Harakka pitää Moodle-alustan logoa kädessään: "Mikä on Moodle?" Toinen ruutu: Ilves katsoo opetusta kannettavastaan. Harakka jatkaa tietokoneen ruudulta: "Moodle on verkko-oppimisympäristö..." Kolmas ruutu: Harakka antaa tietokoneen ruudun läpi monisteita Ilvekselle. Harakka jatkaa: "... johon opettajat antavat opiskelijoille materiaalit, toimeksiannot..." Neljäs ruutu: Ilves saa lisää monisteita. Harakka vielä sanoo: ... ja tehtävät." Sarjakuvan loppu.

Verkko-oppimisympäristö Moodle toimii opintojaksojen kotisivuna, mistä löytyy mm. opintojakson opiskelumateriaalit, tehtävät ja tehtävien palautuslaatikot. Opintojakson Moodle-ympäristön aukeaminen vaatii opiskelijan ilmoittautumisen ko. opintojaksolle – muistathan siis tehdä ilmoittautumisen vähintään 2 viikkoa ennen opintojakson alkamista!

Opiskelu verkon välityksellä vaatii, kuten muukin opiskelu, oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta sekä ajankäytön hallinnan ja tiedonhankinnan taitoja. Verkko-opiskelun määrä vaihtelee koulutusohjelmittain kokonaisesta verkkotutkinnosta pienempiin verkko-opintokokonaisuuksiin.

Antoisaa verkkotyöskentelyä!