Yhteistyökumppanimme terveiset: Taitava Lappi Joulumarkkinat 15.-16.12.2018

Taitava Lappi Joulumarkkinat avaa oven jouluun 15.-16.12.2018 klo 10-16 Lyseonpuiston lukiolla. Tapahtuma kerää ennätysmäärän myyjiä ja laajan tuotevalikoiman. Joulun ruokavalmisteluja helpottaa Lapin koulutuskeskus REDU:n elintarvikeopiskelijat, jotka osana opintojaan valmistavat myyntiin valikoiman leivonnaisista joululaatikoihin.

Myyntitapahtuma järjestetään yhteistyössä Rovaniemen kaupungin alueellisten palvelujen sekä REDU:n kanssa. Markkinoilta löytyy paikallisia elintarvikkeita sekä kädentaitajien tuotteita itselle, kotiin ja lahjaksi. Monipuolinen tuotetarjonta ja jouluinen ohjelma virittelevät tulevaan jouluun. Markkinoilta saat vinkkejä piparkakkujen koristeluun, voit seurata joulukukkakimpun sidontaa, tehdä jouluisia koristeita käsityöpajassa sekä nauttia jouluisesta musiikista. Kankurin kahvilasta saa herkullista riisipuuroa lisukkeineen ja makoisat joulukahvit.

Lähellä ja käsin tehtyjä lahjoja

Joulumarkkinoiden odotettua antia ovat pukinkonttiin sujahtavat lahjat. Niitä onkin runsaasti tarjolla. Puheenjohtaja Maarit Airaksinen kertoo, että lappilaiset kädentaitajat ovat aikaansaaneet paljon mielenkiintoisia tuotteita pukinkonttiin sekä kodin jouluisen tunnelman luomiseen.

 

Aikaisempien vuosien tapaan myös Rovaniemen kylien osaajat matkaavat joulumarkkinoille. Tämä on hienoa yhteistyötä, jossa saamme olla mukana kylien upealla tuotevalikoimalla, iloitsee Rovaniemen kaupungin alueellisten palvelujen johtaja Heli Välikangas.

Kädentaitojen arvostus on nousussa. Taito Lapin toiminnanjohtaja Päivi Kuvajan mukaan Taito Lappi ry on edistänyt työllään kädentaitoja jo 110 vuotta. Työ on ollut määrätietoista ja pitkäjänteistä. Yhdistys on aina kehittänyt toimintaansa aikaa seuraten. Hyvänä esimerkkinä ovat Peukku -käsityökoulut, joissa lapset, nuoret ja aikuiset saavat yhdessä oppien opetusta kädentaitojen saloihin. Taito Lappi ei anna pelkästään opetusta, vaan panostaa myös tuotteiden markkinointiin. Joulumarkkinoilla moni paikallinen kädentaitaja saa mainion tilaisuuden myydä ja markkinoida valmistamiaan tuotteita, summaa Päivi Kuvaja.

Vastaa

Your email address will not be published.