Vierailu Johnstons of Elgin -kutomossa

Johnstons of Elgin on kutomo, jolla on pitkä historia. Se on ollut toiminnassa jo vuodesta 1797 ja on ainut tekstiilikutomo Skotlannissa, joka käsittelee cashmeren raakatuotteesta viimeisteltyyn kuosiin. Kutomoon järjestetään kiertokäyntejä, mutta emme valitettavasti päässeet osallistumaan sinne johtuen kutomon huoltotoimenpiteistä.

Kutomo valmistaa hienoja Cashmere-tuotteita, joita myydään kutomon viereisessä rakennuksessa. Tuotteet olivat hienosti esillä ja kutomon historia oli aistittavissa. Valitettavasti hintalappu oli myös hiukan liian iso meidän matkabudjettiimme. Alueella oli kuitenkin myös toisenlainen myymälä, jossa paikallisia tuotteita oli myynnissä laidasta laitaan.

 

Esimerkiksi tuotteiden ylijäämäpaloja hyödynnettiin erilaisissa pienemmissä tuotteissa ja tätä mainostettiin myös tuotteiden ohella.

Kutomon alueella oli myös varsin hieno näyttelytila, jossa elinkeinon ja yrityksen historiaa esiteltiin vaikuttavin elementein. Innostuimmekin eri tavoista esittää käsitöitä – pääsimme mm. hipelöimään eri villalaatuja ja tekstiilejä sekä lukemaan tekstejä värjäysprosesseista. Kutomovierailu oli siis varsin vaikuttava vaikka varsinaiselle kiertokäynnille emme päässeetkään.

Leave a Reply

Your email address will not be published.