Ateljee Lumimetsä, rakkaudesta pohjoiseen luontoon ja maaseutuun

 

Arktista kauneutta

 

Olen Hanna Posio, kuvataiteilija ja kuvittaja. Valmistan kuvia useilla eri tekniikoilla.

Taidetuotantoni halusin laittaa yrittäjyyden raameihin joitakin vuosia sitten. Syntyi Ateljee Lumimetsä, mikä kertoo kotini ja ateljeeni sijainnista lumisen metsän keskellä Posion Maaninkavaarassa. Maaseutumiljöö on erityisen lähellä sydäntäni.

Tuotan kuvia originaaliteoksiksi ja osa siirtyy ”jatkojalostukseen” erilaisiksi sisustustuotteiksi. Juuri tällä hetkellä tekemiseni keskiössä ovat akvarellimaalaus ja taidegrafiikka. Tekniikat vaihtuvat ja tuovat myös osaltaan vaihtelua taidetyöskentelyyn.

Akvarelli on tekniikaltaan nopea, tosin sitä voi työstää myös hitaasti ja kerroksittain. Akvarelli mahdollistaa raikkaan ja lennokkaan jäljen, ja sen piirteisiin kuuluvat puhtaat värit ja tekniikan keveys. Akvarelli tarvitsee aika vähän työvälineitä, laadukas sivellin ja värit sekä hyvä paperi riittävät.

Taidegrafiikassa olen ihastunut erityisesti syväpainografiikkaan ja puupiirrokseen. Syväpainografiikassa kuva syövytetään kuparilaatalle. Kuvan tekeminen on monivaiheinen prosessi, joka tarvitsee tarkan suunnitelman. Käytän mieluimmin etsaus-akvatinta -tekniikkaa.

Puupiirros taas on kohopainotekniikka, missä vaaleat alueet työstetään pois ja väri telataan koholla olevaan pintaan. Puupiirroksen vahva käsityömainen tekniikka on mielestäni erityisen kiehtovaa. Puupiirrospohjana käytän koivuvaneria.

 

Omassa työskentelyssäni taide ja käsityö sulautuvat osin toisiinsa. Rakastan eri tekniikoita, ja opiskelen ja syvennän niitä koko ajan lisää. Kuvien tuottaminen on matka, missä ei voi tulla koskaan valmiiksi. Voi vain kulkea eteenpäin, ja joskus kuljeskella vähän risuisia sivupolkujakin pitkin…

 

Lue lisää:

Nettisivut: www.lumimetsa.fi

Seuraa myös Instagram: Lumimetsa