Syksyn kuulumisia

Kevään etäkoulutusten ja peruttujen tapahtumien jälkeen hankkeellamme on ollut oikein mukava, vilkas alkusyksy. Koronatilanne salli sen, että kokoonnuimme 11.-13.9.2020 Leville myynnin ja markkinoinnin koulutuspäiville. Osa opiskelijoista osallistui viikonloppuun etänä, ja paikanpäälläkin oli vajaa kymmenkunta henkeä. Viikonloppu piti sisällään niin opiskelijoiden välistä verkostoitumista, asiantuntijapuheenvuoroja kuin testaustyöpajojakin.

Perjantaina saavuimme Levilehtoon alkuillasta ja vietimme mukavan illan keskustellen, saunoen ja opiskelijoiden projekteja läpikäyden. Lauantaiaamu starttasi Lapuan Kankureiden markkinointijohtaja Jaana Hjeltin puheenvuorolla: Jaana vei meidät Lapuan Kankureiden tarinan kautta päivän teemaan ja kertoi yrityksen pitkäjänteisestä kehittämis-, vastuullisuus- ja brändityöstä. Jaanan jälkeen ääneen pääsi toimitusjohtaja Heidi Seikkula Aurora Estatesta joka iloksemme pääsi paikan päälle kertomaan niin boutique-hotellin tarinaa kuin heidän tekemästään myynti- ja markkinointityöstä.

Kuva 1. Lapuan Kankureiden Jaana Hjelt. (Kuva: Lapuan Kankurit)

Kuva 2. Aurora Estaten Sirly Ylläsjärvi ja Heidi Seikkula. (Kuva: Aurora Estate)

Lounastauon jälkeen perehdyttiin erilaisiin alustoihin: Taina Peltonen esitteli Doerzin toimintaa, ja omat opiskelijamme Julia Allemann ja Annika Lompolo kertoivat omiin kokemuksiinsa pohjautuen Airbnb Experiencestä ja Bokunista, sekä sosiaalisen median käytöstä myynnin ja markkinoinnin tukena. Lauantaipäivä piti sisällään myös testaustyöpajoja: opiskelijamme Kikka, Minna ja Svitlana valtasivat työpajoineen Cafe Zeron terassin iltapäiväksi. Testaustyöpajat jatkuivat lokakuun puolella Rovaniemellä Lapin taiteilijaseuran näyttelytilassa kauppakeskus Revontulessa, näistä kuulette lisää omassa postauksessaan!

Kuva 3. Julia Allemann ja Annika Lompolo valmistautumassa omiin puheenvuoroihinsa Levilehdossa.

Kuva 4. Testaustyöpajat Levin taiteiden yössä.

Sunnuntaiaamuun meidät herättelivät Armi Jokitalo Jokitilalta sekä Irene Kangasniemi omilla inspiraatiopuheenvuoroillaan: oli mielenkiintoista päästä kurkistamaan niin aloittelevan yrittäjän kehittämisprosessia kuin kuulla pitkän linjan käsityömatkailun tekijän kokemuksista vuosien varrelta. Puheenvuorojen jälkeen opiskelijat saivat myyntiin ja markkinointiin liittyvät tehtävät, ja lounaan jälkeen suuntasimme vierailulle Mummola Travelsille Kittilän Kaukoseen.

Kuva 5. Armi Jokitalo / Jokitila (Kuva: Armi Jokitalo)

Kuva 6. Irene ja Ari Kangasniemi. (Kuva: Irene Kangasniemi)

Mummola Travelsin Paula ja koko muu väki otti meidät lämpimästi vastaan, ja saimme kuulla heidän kokemuksiaan matkailupalvelun kehittämisestä ja toteuttamisesta valtavan tunnelmallisessa hirsituvassa mehun ja omenapiirakan äärellä, sekä kurkistamaan majoitustiloihin. Suurkiitokset kaikille viikonloppuun osallistuneille!

Kuva 7. Mummola Travelsin tunnelmallisissa tiloissa vierailulla.

Kevään alihankinta-, hinnoittelu- ja rahoituskokonaisuutta täydentämään saimme vielä oman luennon hinnoitteluun ja talouden hallintaan Lovi Oy:n toimitusjohtaja Mikko Pasolta 6.10.2020. Koronatilanne oli jo muutaman viikon aikana muuttunut niin, että tämä koulutus toteutettiin etänä: saimme kyllä Mikon vieraaksemme Rovaniemelle, mutta kaikki opiskelijat olivat etäyhteyksien päässä. Mikon johdolla perehdyimme niin tuotteen katelaskentaan kuin tuloslaskelmaan yrittäjän työkaluna, ja tämä kokonaisuus täydensi erinomaisesti keväällä opiskeltuja asioita.

Kuva 8. Mikko Paso Lovi Oy:ltä pitämässä hinnoittelukoulutusta opiskelijoillemme.

Tällä hetkellä opiskelijamme viimeistelevät omia projektejaan ja palauttavat viimeisiä tehtäviä, sekä toteuttavat testaustyöpajoja pienille ryhmille ja läheisilleen. Hanketiimi puolestaan on aloittanut muun työn ohella hankejulkaisun työstämisen, siitä lisää tuonnempana enemmän! Ihanaa loppusyksyä,

Lapista käsin -tiimi