Rehellistä tarinaa vuodesta 1976

Suomalaisuuden yksi vahvimmista piirteistä on umpirehellisyys. Kun suomalaista tervehditään kansainvälisesti tiedustelemalla vointia, niin suomalainen paukauttaa suodattamatta sen hetkisen terveydentilansa tai fiiliksensä. Ja sepä vasta häkellyttää kohteliaan tervehtijän.

Myös minusta löytyy aimo annos tätä kansallista luonteenpiirrettä. Vauvana, ennen kuin osasin puhua, viestitti kasvoni jokaisen mielentilani, ja kun viimein opin puhumaan, piti vanhempieni opetella valikoimaan sanansa. Tapanani oli toistaa kuulemani seuraavalle vastaantulijalle.

Lapsuuteni ja nuoruuteni kuluivat suhteellisen kivuttomasti suorapuheisesta luonteesta huolimatta, mutta työelämään astuessani olin pakotettu filtteröimään puheitani. Ja se ei ollut helppoa. Paha puhua pyöreitä, jos naamasta paistaa kulmikkuus.

Ei umpirehellisyys ole kuitenkaan pelkästään huono asia. Todellisen mielipiteen ilmaisevana ihmisenä olen luonut monta kestävää ystävyyssuhdetta, ja samalla rehellisyydellä uskon pärjänneeni myös yrityselämässä. On helppoa olla ihmisen kanssa, kun ei tarvitse arvailla mielenliikkeitä.

Siksipä ei ole yllätys, että olen valinnut rehellisyyden liiketoimintani ytimeksi. Autan yrityksiä luomaan brändinsä ja suunnittelemaan markkinointinsa nojaten tosiasiallisiin asioihin. Mikä voikaan olla uskottavampi tapa esitellä suomalaista yritystä kuin aito ja rehellinen tarina?

Elina Tellervo Stoor aka Stooriteller

iLme innorooms

Leave a Reply

Your email address will not be published.