Hyvinvointiteknologia, tehtävä 2

Focus aktiivisuusranneke rannekello

Mittaa sykkeen ranteesta, askel- ja matka- ja kalorinkulutusmittaus,soitto- ja viesti-ilmoitukset ja miten levollisesti tai levottomasti olet yön nukkkunut ja lisäksi herätys. Ja unohtamatta normaali kellon toimintoja.Tarvitsee toimiakseen niin sanotun älypuhelimen iPhone tai Android. Toimii sellaisten älypuhelinten kanssa ja tablettien kanssa, joilla on Bluetooth 4.0 yhteys, ja käytössä joko Android 4.3 tai myöhäisempi versio, tai iOS 6.0 tai myöhäisempi versio.

 

Focus aktiivisuusranneke rannekello

Arvioni aktiivisuusrannekkeesta

Aktiivisuusranneke seuraa aktiivisuuttasi, kuten askelmäärääsi, etäisyyttä ja kulutettuja kaloreita. Se näyttää kellonajan ja päivämäärän. Ja synkronoi tiedot automaattisesti puhelimesi/tabletin kanssa Bluetooth avulla. Rannekello on helppokäyttöinen ja miellyttävä käyttää ranteessa. Mielestäni myös muotoilu on onnistunut, selkeälinjainen ja ei jää kiinni ympäristöön, ei ole teräviä kulmia. Laite on ollut käytössäni useamman viikon ja tulosten luotettavuudesta en ole täysin vakuuttunut, erityisesti yöunien osalta. Mielestäni kello soveltuu sellaiselle, joka on aloittelemassa liikkumista ja haluaa jollain tavalla seurata menestymistään liikkumisen/aktiivisuun suhteen. Mittaa käyttäjän arkiliikkumista. Jos on aktiivisempi liikkuja ja päättänyt muuttaa elintapojaan, suosittelisin suoraan hankkimaan luotettavan sykemittarin.

Aktiivisuusranneke mittaa vireystasoa ja unta. Esimerkiksi unen kokonaisaikaa ja unen syvyyttä. Laite ei ole reagoinut, jos olen yöllä noussut esimerkiksi ylös. Kello on silloin ilmoittanut minun olevan unessa. Lisäksi verrattuna polarin gps-sykemittariin, tämä rannekello ei näytä juostessa eikä kävellessä luotettavia matkamääriä. Näistä voi lukea kuningaskuluttajan sivuilta, joissa on testattu erilaisia aktiivisuusrannekelloja keskenään samalla matkalla, ja askelten lukumäärässä on ollut huomattavia eroja.(Kuningaskuluttaja 2016,1).

Laite myös ilmottaa jos sinulle tuli puhelu tai tekstiviesti. Lisäksi kello värillä ilmoitti, että olet ollut paikoillasi liian kauan. Oma mielenkiintoni liittyi tähän syvän unen mittaamiseen vuorokaudessa. Siihen tarvitaan kyllä luotettavampi laite, mutta kyllä se antoi kuitenkin jotain suuntaa. Ranneke ei toiminut kaikkina öinä, vaikka sen lataustaso oli maksimissaan. Lisäksi kokeilin rannekkeen käyttöä nilkassa, josta laite mittasi heikosti. Työssäni en kyennyt laitetta jatkuvasti ranteessa käyttämään, joten halusin sen vuoksi kokeilla miten laite toimisi nilkasta mittaamalla. Aktiivisuusrannekkeen haitaksi sanoisin hinnan, melkein samalla rahalla voi hankkia jo luotettavamman sykemittarin käyttöönsä.

Liitteet

Kuningaskuluttaja. (2026). Askelmäärissä heittoa eri aktiivisuusrannekkeissa. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/05/29/askelmaarissa-heittoa-eri-aktiivisuusrannekkeissa

 

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Hyvinvointiteknologia, tehtävä 2

  1. Hei,
    Aktiivisuusrannekkeita on todella paljon markkinoilla, mutta niistä joissa vertailua toteutin, oli lähinnä saatavilla kalorilaskuri, askelmittari ja sykkeen mittaus ranteesta. Muutamasta vaihtoehdosta löysin unen laadun seurannan. Joissain malleissa akun kestossa oli eroja, (osa toimi jopa 5 vuorokautta).

  2. Tämä ranneke on ulkonäöltään mukavan siron näköinen, verrattuna joihinkin malleihin. Mietin myös luotettavuutta jossain toiminnoissa, mutta tosiaan varmaan ainakin suuntaa antava on. Jos olisin hankkimassa nyt ranneketta, olisi kyllä vaikea valinta kaikista nuista tarjonnasta valita, onhan malleja jos jonkinlaisia. Paljon on kehitystä tapahtunut näissä rannekkeissa, verrattuna niihin ensimmäisiin malleihin. 🙂

  3. Innostuin ihan itsekin hyvinvointirannekkeesta, joten päätin hankkia oman. Päädyin ostamaan Fitbitin rannekeen tai tämä on oikeastaan varmaan kello, koska isomman kokoinen. Toiminnot vastaavat aika paljon noita Focuksessa olevia. Mielenkiintoista alkaa seuraamaan omaa aktiivisuutta ja unta. Tosi kätevää näissä on se, että saa tuloksia seurattua puhelimesta, eikä tarvitse piuhalla yhdistellä laitetta tietokoneeseen, kuten vanhemmissa malleissa…
    Riikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.