Mitä: Positiivisten asioiden ilmaisua sekä myönteisen palautteen antamista muille yhteisellä ja helpolla tavalla.

Miksi: Kattavan myönteisen palautteen saaminen ja antaminen luo luottamusta osallistujien kesken. Vahvistaa osallistujan itsetuntemusta sekä kokemusta siitä, että häntä arvostetaan.

Milloin: Tilanteessa, jossa osallistujat tuntevat toisensa ja heidän välillä on luottamusta. Kun kaivataan kannustavaa tekemistä, joka rakentaa ryhmähenkeä lisää.

Miten:

  • Valmistaudu varaamalla jokaiselle osallistujalle vaikkapa sydämenmuotoinen paperinen tai kartonkinen pohja sekä kyniä.
  • Jaa sydämet ja kirjoitusvälineet osallistujien kesken. Pyydä osallistujia kirjoittamaan sydämen keskelle oma nimensä.
  • Asetelkaa sydämet tilaan, esimerkiksi seinille tai pöydille. Kerro tehtävän tavoite, painota vahvuuksien ja positiivisten ajatusten kirjaamista.
  • Pyydä osallistujia kiertämään tilassa ja kirjaamaan positiivisia asioita sydämen omistajasta sydämeen. Taustamusiikki voi rentouttaa tilannetta.
  • Lopettakaa harjoitus, kun sydämiin on ilmestynyt sopivasti kirjoituksia. Jakakaa sydämet takaisin omistajilleen tutkittaviksi.

Vinkki: Voitte myös askarrella sydänpohjat yhdessä osallistujien kanssa ennen harjoitusta! Harjoituksen lopussa sydämiin kirjattuja asioita voidaan käsitellä myös yhdessä esimerkiksi esittelemällä sydämistä ne asiat, jotka omistajat kokivat kaikkein mukavimmiksi.

Muuta huomioitavaa: Sydänpalautetta annettiin ja saatiin Ranualla juuri ennen ystävänpäivää. Sydämen sijaan palautetta voi antaa vaikkapa lumihiutaleen tai auringon muodossa ajankohdasta riippuen!