Mitä: Seuraavan tapaamiskerran läpikäynti osallistujien kanssa suunnittelupohjan avulla.

Miksi: Toimintaan on helpompi tulla mukaan, kun tietää mitä odottaa ja on itse päässyt vaikuttamaan siihen. Suunnitelmien laatiminen sitouttaa tulemaan paikalle ja luo innostusta, odotusta ja jatkuvuuden tunnetta.

Milloin: Kun halutaan osallistaa toiminnan suunnitteluun muitakin kuin järjestäjiä sekä kuunnella osallistujien toiveita. Rutiininomaisesti juuri ennen tapaamiskerran päättymistä.

Miten:

  • Tee toimintaan sopiva ja monistettava suunnittelupohja, johon voi täyttää toiminnan rutiineihin liittyviä asioita, kuten milloin seuraava tapaamiskerta on ja mitä silloin tehdään. Varaa suunnittelupohjasta paikka, johon kirjata menu, jos tapaamisissa on tapana tehdä ruokaa. Pohja on yksinkertaisimmillaan paperi, johon on kirjattu, mitä pitää huomioida tulevan tapaamiskerran suhteen.
  • Tapaamiskerran lähestyessä loppuaan käykää pohjan avulla yhdessä osallistujien kanssa läpi mitä tulevalla kerralla tapahtuu ja jakakaa tarvittaessa myös vastuualueet.
  • Säilyttäkää pohja tarpeen mukaan. Sen voi myös laittaa esille osallistujien nähtäväksi tai kopioida jaettavaksi.

Vinkki: Seuraavaa tapaamiskertaa tai seuraavia askelia voi olla hyödyllistä käydä läpi myös kahdenkeskisten tapaamisten päätteeksi!

Muuta huomioitavaa: VOITTO-työpajoissa täytetyt suunnittelupohjat laitettiin talteen tulevia toimintakertoja varten. Vanhoista pohjista voi saada hyviä ideoita toimintaan silloin kun inspiraatio on vähissä!