Mitä: Tuttujen tapahtumien, formaattien, juhlapyhien tai muiden teemojen hyödyntäminen toiminnan ideoinnin ja suunnittelussa.

Miksi: Käytetään kaikkien kokemusta hyödyksi yhteisessä toiminnassa. Yhdessä tekeminen ja teeman valinta auttavat tarttumaan toimeen, joka voisi yksin tuntua liian haastavalta.

Milloin: Tilanteessa, jossa tarvitaan inspiraatiota suunnitteluun ja yhdessä tekemiseen. Kun halutaan piristää toiminnan arkea.

Miten:

  • Pohtikaa yhdessä osallistujien kanssa, onko olemassa jokin juhlapyhä tai vastaava, jota haluaisitte juhlistaa myös yhdessä.
  • Tehkää suunnitelma siitä, miten toiminnassa voitaisiin haluttua asiaa juhlistaa.
  • Miettikää myös, halutaanko toimintaan kutsua vierailijoita juhlan kunniaksi!
  • Juhlia valmistellessa käyttäkää tarpeen mukaan apuna valmista materiaalia, kuten korttipohjia ja tarroja kutsujen tekemiseen.

Vinkki: Juhlan suunnittelussa voitte hyödyntää Meidän lista -menetelmää! Sydänpalaute-menetelmä on puolestaan hauska idea ystävänpäivän tienoilla.

Muuta huomioitavaa: Ranualla on jo useamman kerran juhlistettu yhdessä itsenäisyyspäivää. Koristelun ja kutsujen tekoon pääsivät viimeksi kaikki halukkaat helposti mukaan, kun valmiina oli koristeteippiä, esimerkkejä askarrelluista korteista ja Suomen muotoisia vanerikoristeita. Ranualla itsenäisyyspäivän juhlaan on kutsuttu mukaan mm. kunnan päättäjiä ja veteraaneja. Juhla on siis tuottanut myös yhteistä hyvää sekä mahdollistanut tilanteen, jossa kaikki osallistujat voivat kohdata tasavertaisina taustoistaan riippumatta!