Kesäkohteena Kuopio

 

Vanhana kuopiolaisena olin innoissani saadessani tutustua Kuopioon matkailijana. Käytännön toteutus vaan hiukan ontui, sillä Kuopio ei antanut ihan parastaan. Syy ei ollut pelkästään säässä, joka oli ihastuttavan kesäinen (eli pilvistä, tuulista ja lämpömittari näytti +14) vaan Kuopion jatkuvassa remontoinnissa.

Maisema Puijon tornista

Ensimmäiseksi suuntasimme nenämme kohti Puijon tornia, jossa muistelin ainakin ennen olleen myynnissä myös paikallisia käsitöitä. Tänä kesänä torni ravintoloineen on remontissa, mutta onneksi alakerran puoti ja hissi palvelevat, joten pääsimme ihailemaan Kuopiota yläilmoista. Alakerran puodin valikoima oli valitettavasti muuttunut enemmän monikansallisemmaksi eikä paikallisuutta näkynyt muuta kuin tuotteissa näkyvissä Puijo-logoissa.

Puijolta laskeuduimme Kuopion keskustaan ja ajatuksena käydä Kuopion museossa, jonka museopuoti on aina tarjonnut monipuolisesti nähtävää ja ihailtavaa. Koska en ollut tehnyt työtäni tarpeeksi hyvin (toisin sanoen tarkistanut kohteiden aukioloa Internetistä), tuli yllätyksenä, että museo oli suljettu peruskorjauksen vuoksi vuoteen 2021 asti.

Huputettu Kuopion museo

 

Seuraavaksi ajattelimme suunnata Pikku-Pietarin Torikujalle, joka koostuu useasta eri puodista ja sieltä voi ostaa monenlaista tarviketta niin lahjaksi kuin käyttötuotteeksi. Harmiksemme sekin oli kiinni vieressä olevan remontin vuoksi.

Onneksi kuuluisa Kuopion Tori oli ennallaan torikauppiaineen sekä ihastuttava Kuopion Korttelimuseo, joka tarjoaa miellyttävän hengähdystauon keskellä kaupunkia kauniissa puutaloympäristössä. Korttelimuseossa pääsee tutustumaan erilaisten perheiden elämään 1800-luvulta aina 1930-luvulle saakka mm. käsityöläisen ja suutarin näkökulmasta. Lisäksi alueella on myös vanha apteekki, jossa aistit havainnoivat ensimmäisenä tuoksun – tuoksu ei ole kadonnut mihinkään viimeisen 15 vuoden aikana jolloin olen viimeksi Korttelimuseossa käynyt.

Räätälin tuvassa

Korttelimuseossa tarjottiin myös puuhaa lapsille. Ainakin oma kuusivuotiaani oli innoissaan kartasta!

 

Korttelimuseossa on tänä kesänä myös Kierrätystaidetyöpaja. Meidän tuurillamme sekin oli juuri suljettu (lounastauolla), kun me kolkuttelimme ovea.. Tämä osoitti hyvin reissumme koomisuuden.

Korttelimuseon kierrätyskorupaja

 

Kuopion visiitti muistutti minua siitä, että vaikka nähtävyydet ovatkin tuttuja, kannattaa silti tarkistaa etukäteen ovatko ne auki säästyäkseen turhilta pettymyksiltä. Tänä kesänä Kuopio ei kuitenkaan tarjonnut käsityömatkailijalle aivan sitä mitä olin lähtenyt hakemaan. No, ensi kesänä uudestaan!

 

Kesäterkuin,

 

Outi

Vastaa

Your email address will not be published.