Lisää seuraajia!

Tässä vaiheessa projektiamme meidän tulee miettiä näkyvyyden lisäämistä. Ei pelkästään sen takia, että saisimme viestintäsuunnitelman tavoitteet täyteen, vaan myös sen takia, että saisimme keskustelua aiheesta aikaiseksi ja työllemme tarkoituksen.

Projektillamme on verkkosivujen lisäksi tilit Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa olemme saaneet seuraajia luokkamme opiskelijoista ja omista kavereista, mutta tavoitteessa ei vielä olla. Twitterissä seuraajien määrä on vielä hyvin vähäinen. Lisää siis tarvitaan. Varsinkin keskustelun kasvattamiseksi Twitter on mielestäni avainasemassa.

Projektille saa näkyvyyttä somessa.

Verkosta löytyy paljon vinkkejä, kuinka kasvattaa Twitter seuraajien määrää. Näistä on hyvä ottaa neuvoja ja yhdistellä niitä, sillä mikä sopii toisen projektille ei välttämättä sovi juuri sinun projektillesi.

Itse etsin Twitteristä projektimme aiheeseen liittyviä organisaatioita, joita aloin seuraamaan. Seuraajia ei kuitenkaan kannata haalia liikaa kerralla vaan tutustua seurattaviin ja osallistua heidän keskusteluun ja jakaa heidän twiittejä. Näin tulet huomatuksi paremmin ja seurattavasi saattavat ruveta seuraamaan sinunkin tiliäsi.

Seurattavien organisaatioiden kautta tulee esille samoista aiheista kiinnostuneita henkilöitä. Henkilöiden kanssa on mielestäni mielekkäämpää keskustella kuin kasvottoman yrityksen. Henkilöistä saat todennäköisemmin helpommin seuraajia tilillesi kuin yrityksistä.

Kiinnostavia seurataan.

Oman tilin seuraajat kannattaa aina tarkistaa. Lyhyessäkin ajassa voi tilille tulla epäilyttäviä seuraajia. Näin kävi meillekin. Seuraajan voi aina estää, jolloin hän ei voi nähdä julkaisemiasi viestejä eikä ole enää seuraajasi. Tein näin, vaikka meidän vähäinen seuraajien määrä tippui viidestä neljään.

Enemmän pitäisi olla uskallusta osallistua keskusteluun. Mutta se kynnys on jotenkin suuri. Ehkä koulun projektin kautta on matalampi kynnys lähteä keskusteluun mukaan, koska ei tarvitse käyttää omaa nimeä ja opiskelija statuksella on hyväksytympää tehdä virheitä 😊.

Omalla henkilökohtaisella Twitter tilillä on kuusi seuraajaa, joten projektimme twiittien jakaminen omalla sivustolla ei paljon näkyvyyttä lisää. Vähäinen määrä johtuu siitä, että käytän Twitteriä asioiden seuraamiseen sekä omassa tuttavapiirissä Twitterin käyttö on vielä hyvin vähäistä.

Näkyvyyden lisääminen sosiaalisessa mediassa ei ole helppoa. Tämän huomasin jakaessani osalle Facebook- kavereistani projektimme sivun ja ajattelin, että kun nämä kaikki tykkää niin meillähän on tavoite reilusti täynnä. Saimme kaksi tykkäystä lisää. Eli omiin verkostoihinkaan ei kannata luottaa liikaa.

Mieti projektillesi oikea sosiaalisen median kanava.

Facebookia ja Twitteriä on hienosti vertailtu tässä artikkelissa. Itse mietin, että kummalla tilillä saamme enemmän keskustelua aiheestamme aikaiseksi? Facebook -tilillä on opiskelukavereita ja tuttuja, joiden kanssa on matalampi kynnys aloittaa keskustelu. Toisaalta Twitter antaa ainakin alustan keskusteluun alan asiantuntijoiden kanssa. Aktiivisuus on vain itsestä kiinni.

Projektimme on ajallisesti lyhyt ja mataliin tavoitteisiinkin pääseminen on työn takana. Tavoitteiden asettamisessa kannattaa siis miettiä projektin aikaa ja omia jo olemassa olevia verkostoja.

-Elina-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *