OPISKELURETRIITTI

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Opiskeluretriitti maanantaisin ja perjantaisin klo 12 – 14

Retriitti on kesätauolla ja syksyn 2023 retriitit starttaavat ma 28.8.2023!

Liity tästä retriittiin!

(Linkki avataan noin 15 min. ennen opiskeluretriitin alkamista.)

Mikä ihmeen opiskeluretriitti?

Opiskeluretriitissä jokainen osallistuja työskentelee oman oppimistehtävän, esseen tai tentin parissa ja retriitin vetäjä huolehtii työskentelyn tauotuksesta. Retriitistä on hyötyä aloittamiseen, keskittymiseen ja opiskeluun syventymiseen. Vetäjänä toimii pääsääntöisesti hyvinvointiohjaaja Mika. 

Retriitissä työskennellään Fokuskellon avulla. Työskentelyaika kestää 25 min., jonka jälkeen pidetään 5 min. tauko. Jos haluat ottaa ajastimen käyttöön muutoinkin, löydät sen Työterveyslaitoksen Fokuskello ja ajastin- sivulta.

Iltaopiskeluretriitti

Iltaopiskeluretriitti järjestetään kerran kuukaudessa klo 16-18. Iltaopiskeluretriittipäivät ovat syksyllä 2023: 27.9., 25.10., 29.11. ja 13.12.

Iltaopiskeluretriitin vetäjänä toimii korkeakoulukuraattori.

Miten valmistaudun opiskeluretriittiin?

Pohdi jo etukäteen minkä tehtävän parissa työskentelet. Mieti mikä on päivän tavoitteesi. Muistathan kuitenkin kohtuuden tavoitteen luomisessa. Tarvitset osallistumiseen tietokoneen sekä opiskeluusi tarvitsemasi materiaalit kuten tenttikirjan tai lähdemateriaalit. Varaa myös vesipullo sekä pientä välipalaa. Vaatetuksen olisi hyvä olla rento. Suosittelemme erityisesti villasukkien käyttämistä. 😊

Kuinka pääsen mukaan?

Kirjaudu ensin koulun tunnuksilla Office 365-palveluun. Opiskeluretriitti pidetään Microsoft Teamsissa, mukaan pääset klikkaamalla sivun alussa olevaa linkkiä. Liity käynnissä olevaan keskusteluun (kameran kuvake edessä), joka on nimetty seuraavasti: Tervetuloa opiskeluretriittiin! Työskentele itsenäisesti, niin minä huolehdin tauotuksesta. Pidäthän mikin ja kameran kiinni!

Hyvä tietää

Retriitti toteutetaan Teamsissä, mutta siellä ei tarvitse puhua, eikä avata videoyhteyttä.  Opiskeluretriitti on kuitenkin julkinen tapahtuma, eli mukaan voivat tulla kaikki Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijat. Näin ollen osallistujat näkevät toistensa nimet ja chat-keskustelut.

Opiskeluretriitin taukomateriaaleja

Ergonomisen työskentelyn ohjeita