Tervetuloa Arjen ituihin!

Omasta hyvinvoinnista huolehtimisella ja opiskelukyvyn ylläpitämisellä on tärkeä rooli niin opiskelussa kuin oppimisessakin. Arjen idut on Lapin korkeakoulujen kuraattoreiden vinkkipankki opiskelijoille.

Opiskelijan arki -teemaan on koottu materiaalia muun muassa ajankäytön suunnitteluun, opiskelun sujuvuuteen, omaan oppimiseen ja motivaatioon liittyen. Teeman alta löytyy myös tietoa voimavaratankkauksesta, stressistä ja jännittämisestä.

Jos tarvitset henkilökohtaista ohjausta, löydät yhteystietomme ja ohjeet ajanvaraukseen Yhteystiedot-sivulta. Sivulla on myös kuvattu esimerkkejä siitä, missä asioissa opiskelijat ottavat  yleensä yhteyttä kuraattoriin.

Kuraattoripalveluiden järjestämässä viikottaisessa opiskeluretriitissä on mahdollista kokeilla pomodoro-tekniikkaa, josta voi olla hyötyä itsenäisessä opiskelussa.

Tutustu myös opintojaksoomme Balanssia arkeen ja opiskeluun sekä erilaisiin verkossa toteutettaviin vertaisryhmiimme.

Toinen verkkosivumme on Monenlaisia oppijoita -sivusto. Sieltä löydät tietoa ja vinkkejä monenlaisista tavoista oppia ja opiskella.

Jos haluat hyödyntää saavutettavuustyökaluja, kuten Syventävää lukuohjelmaa tai Ääneen luku-toimintoa sivuillamme, suosittelemme sivujen avaamista Microsoft Edge-selaimessa. Työkalut saat käyttöösi valitsemalla haluamasi tekstin ja painamalla hiiren oikeaa näppäintä.

Löydät meidät myös Instagramista @lapinkorkeakoulukuraattorit.

Terveisin,

Heidi, Maija, Maria, Paula ja Sonja