Tervetuloa!

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

On tärkeää, että jokainen voi opiskella ja oppia itselle omimmalla ja vahvimmalla tavalla sekä löytää välineitä sujuvan opiskelun tueksi. Myös ohjauksessa ja opetuksessa on tärkeää huomioida opiskelun moninaisuus ja tarjota tarvittaessa tukea erilaisiin opiskelun kysymyksiin. Oppimisen ja opiskelun monenlaisuudessa on kyse erilaisten tapojen näkemisestä voimavarana sekä opiskeluyhteisöä ja -kulttuuria rikastuttavina asioina. Ajatusaihioita monenlaisuuden pohtimiseen voi löytää Nyyti ry:n Erityisyyden kohtaaminen korkeakouluissa -videosta. Videolla mukana myös opiskelijoiden tarinoita.

Monenlaiset oppijat – verkkosivulle on koottu tietoa ja vinkkejä Lapin korkeakouluissa opiskeleville ja työskenteleville:

  • Verkkosivulta löydät tietoa oppimisvaikeuksista, neuropsykiatrisista häiriöistä, aisti- ja liikuntavammoista sekä mielialaan ja jännittämiseen liittyvistä asioista. Lisäksi voit tutustua opiskelijatarinoihin. Tarinoissa opiskelijat kertovat, millä tavalla he ovat rakentaneet opiskelupolkuaan omien voimavarojen ja vahvuuksien kautta.
  • ​Tukea opiskeluun -osioon olemme koonneet vinkkejä esimerkiksi omien opintojen suunnitteluun ja sujuvuuden lisäämiseen, lukemiseen ja kirjoittamiseen sekä muistin ja keskittymisen tueksi.
  • ​Opettajalle -osioon olemme koonneet materiaalia niin opetuksen kuin ohjauksenkin tueksi. Ohjaus- ja opetusarjessa on monia asioita, joita huomioon ottamalla voi tukea opiskelun moninaisuutta ja edistää kaikkien esteetöntä opiskelua. Osiosta löytyy myös saavutettavuusvinkkejä, joita on hyvä ottaa huomioon materiaalin laadinnassa.