Tervetuloa!

Monenlaiset oppijat – verkkosivulle on koottu tietoa ja vinkkejä monenlaisista tavoista oppia ja opiskella Lapin korkeakouluissa opiskeleville ja työskenteleville.

On tärkeää, että jokainen voi opiskella ja oppia itselle omimmalla ja vahvimmalla tavalla sekä löytää välineitä sujuvan opiskelun tueksi. Myös ohjauksessa ja opetuksessa on tärkeää huomioida opiskelun moninaisuus ja tarjota tarvittaessa tukea erilaisiin opiskelun kysymyksiin. Oppimisen ja opiskelun monenlaisuudessa on kyse erilaisten tapojen näkemisestä voimavarana sekä opiskeluyhteisöä ja -kulttuuria rikastuttavina asioina.

Tutustu Nyyti ry:n Erityisyyden kohtaaminen korkeakouluissa -videoon.

  • Verkkosivulta löydät tietoa oppimisvaikeuksista, neuropsykiatrisista häiriöistä, mielialaan, stressiin ja jännittämiseen liittyvistä asioista sekä aisti- ja liikuntavammoista. Lisäksi voit tutustua opiskelijoiden kertomuksiin omasta opiskelusta. Näiden tarinoiden kautta kuulet millä tavalla he ovat rakentaneet opiskelupolkuaan omien voimavarojen ja vahvuuksien kautta.
  • ​Opiskelijalle osioon olemme koonneet vinkkejä esimerkiksi omien opintojen suunnitteluun, lukemiseen ja kirjoittamiseen. sekä muistiin ja keskittymiseen. Lisäksi suosittelemme tutustumaan opiskelukykyosioon sekä tunteiden ja ajatusten vaikutuksesta oppimiseen ja opiskeluun.
  • ​Opettajille osioon olemme koonneet materiaalia niin opetuksen kuin ohjauksenkin tueksi. Ohjaus- ja opetusarjessa on monia asioita, joita huomioon ottamalla voi tukea opiskelun moninaisuutta ja edistää kaikkien esteetöntä opiskelua. Osioon on koottu myös esteettömyysvinkkejä, joita on hyvä ottaa huomioon materiaalin laadinnassa.

 

Yhdyshenkilöt Lapin korkeakouluissa:

Lapin ammattikorkeakoulu 

Saavutettavuusyhdyshenkilö Maria Sipilä
etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi
Puh. 040 847 4219

Lapin yliopisto

Esteettömyysyhdyshenkilö Maija Törmänen
etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi
Puh. 040 484 4479