Opintojen yksilölliset järjestelyt Lapin yliopisto

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Esteettömyys koskee koko korkeakouluyhteisöämme, mutta erityisen tärkeää se on opiskelijalle, jolla on jokin vamma, sairaus tai oppimisvaikeuksia. Opintojen yksilöllisillä järjestelyillä varmistetaan kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet opiskella.  Opiskelija voi kartoittaa tarvetta erityisjärjestelyille opintopäällikön tai  kuraattorin kanssa.

Päätöksen opintojen yksilöllisistä järjestelyistä tekee tiedekunnan opintopäällikkö.  Opiskelijalle annetaan varsinaisen järjestelypäätöksen lisäksi Esteettömyyspassi, jossa määritellään mihin järjestelyihin opiskelija on oikeutettu. Opiskelija, joka on saanut joko Lapin yliopiston Esteettömyyspassin tai Lapin ammattikorkeakoulun Saavutettavuuspassin, on oikeutettu yksilöllisiin järjestelyihin molemmissa oppilaitoksissa.

Yksilölliset järjestelyt pyritään mahdollisuuksien mukaan huomioimaan  koko opintojen ajan. Opintojen yksilöllisiä järjestelyitä voivat esimerkiksi olla lisäaika tenteissä tai rauhallinen tenttitila, tietokoneen käyttö ja liikuntaesteiden huomiointi.

Ohjeet opintojen yksilöllisten järjestelyiden hakemiseen löytyvät Lapin yliopiston sivuilta.