MATERIAALIPANKKI

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Kuvassa henkilö pitää käsissään siemeniä, jotka muodostavat sydänkuvion.

Opiskelu on luovuutta ja ajattelua vaativaa puuhaa. Oppiminen taas edellyttää oikeanlaista vireystilaa sekä myös tahtoa oppia. Jos arki on kovin hektistä tai epätasapainossa, ei opiskelukaan suju ja motivaatio voi kärsiä. Moni opiskelijamme myös työskentelee opintojen ohella, jolloin on tärkeää kiinnittää huomiota myös lepoon ja vapaa-aikaan. Opiskelijoiden uupuminen on tosiasia eikä mikään urbaani legenda. Voimavarat -sivulta löydät tietoa arjesta ja opiskelukykyymme vaikuttavista asioista. Stressaako? -sivu taas auttaa sinua stressinhallinnassa sekä tunnistamisessa.

Opiskelua voi lisäksi hankaloittaa tulevaisuuden työelämän vaatimukset, joihin opiskeluaikana tutustutaan esimerkiksi erilaisten sosiaalisten tilanteiden ja esiintymisen kautta. Näitä tilanteita jännittää moni, mutta joskus jännittäminen voi jopa lamaannuttaa. Jännittääkö? -sivulle on koottu ajatuksiamme jännittämisestä sekä vinkataan keinoja jännittämisen lieventämiseksi.

Olemme usein kuulleet opiskelijoiden kertovan oman opiskelun haasteina olevan tehtäviin tarttumisen ja huomion kiinni pitämisen opiskeltavassa asiassa. Saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta apu näihin haasteisiin on lopulta löytynyt ihan tavallisesta arjesta, jossa on selkeä rytmi ja rutiinit omalle opiskelulle. Niiden avulla saamme tunteen siitä, että homma on meillä hallussa. Mielessä ei enää juokse ”Pitäisi…” ajatuksia. Lue lisää Ajankäytön ja oman opiskelun suunnittelusta sekä opiskelun sujuvoittamisesta.

Olemme myös huomanneet, että oppimista voi vaikeuttaa myös oma käsitys siitä, mikä on oikea tapa oppia.  Tosiasiassahan yhtä oikeaa tapaa ei ole. On vain löydettävä se juuri minulle sopiva tapa. Myös ajatus itsestä oppijana saattaa olla päivityksen tarpeessa.  Lue lisää Minä oppijana -sivulta. Voit myös tutustua Monenlaisia oppijoita -sivustoomme, joka muun muassa syventää tietoa yleisimmistä oppimisen haasteista ja antaa vinkkejä sekä opiskelijalle että opetus- ja ohjaushenkilöstölle monenlaisista oppimisen tavoista.

Edellä mainittujen sivustojen lisäksi voisit tutustua Nyyti ry:n tarjoamiin palveluihin. Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä edistävä valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys.  Tutustu Nyyti ry:hyn katsomalla esittelyvideo täältä.