Ryhmä 5 Tehtävä 2

WellO2

WellO2 – lisää hengityshyvinvointia! Se on hengitysharjoituslaite, joka avaa ja kosteuttaa hengitysteitä sekä vahvistaa hengityslihaksia. Laitteesta hyötyvät heikosta ja pinnallisesta hengityksestä kärsivät, kuorsaajat, ikääntyvät ja urheilijat. Tuote on suunniteltu kotikäyttöiseksi ja sitä on helppo käyttää. Lisäksi tuote on turvallinen tavanomaisiin höyryhengitysmenetelmiin verrattuna.

Laitteessa yhdistyvät sisään- ja uloshengitysharjoittelu ainutlaatuisella tavalla säädettävän mekaanisen vastuksen avulla. Se toimii myös tehokkaana höyryhengityslaitteena. Se avaa ja kosteuttaa hengitysteitä ja vahvistaa harjoittelun aikana hengityslihaksia. Hengitysharjoittelun kuormitusta voi säätää hengitysvastuksen avulla. Sitä voidaan säätää kehityksen mukaan. Laitteen tuottama hienojakoinen höyry kulkeutuu syvälle ilmateihin ja vähentää ärsytystä ja suojaa ilman epäpuhtauksien aiheuttamilta rasituksilta. Näin se edistää hengitysterveyttä. Höyryn hengittäminen jättää käyttäjälleen miellyttävän ja rauhoittavan tunteen. Tieteellistä tutkimusta höyryhengityksestä ei ole tautien ehkäisyssä, mutta lääketiede suosittelee sitä kuitenkin sairauksien oireiden hoidossa.

Ikääntyvät sairastavat usein erilaisia keuhkosairauksia monesta eri syystä. Sairauden oireet pahentuvat usein hiljalleen ja niitä voitaisiin ehkäistä usein yksinkertaisilla keinoilla. Ikääntyvät menettävät hengityskapasiteettia nopeastikin rintakehän jäykistymisen ja kasaanpainumisen vuoksi. Laite auttaa hengityskapasiteetin parantamisessa keuhkoissa ja hengityslihaksissa. Lisäksi oireet pahentavat usein vanhuksen oloa ja aiheuttavat toimintakyvyn heikkenemistä. Liikkuminen voi olla pelottavaa oireiden pahenemisen vuoksi. Tästä syystä laitteen kokeileminen kannattaa, jos hengitys ja olo paranevat, se vaikuttaa suoraan toimintakykyyn ja elämänlaatuun.

Höyryhengityksestä on on todettu olevan apua keuhkoputkentulehduksen, flunssan ja kurkunpään tulehduksen hoidossa. Höyryhengitys irrottaa limaa, lämpö ja kosteus lievittävät oireita. Astmassa höyryhengitystä ei suositella, koska se voi lisätä hengitysteiden tukkoisuutta. Keuhkoahtaumataudin hoidossa höyryhengitystä suositellaan liman irroittamiseksi, tuote soveltuu myös sen hoitoon avaavana ja vahvistavana paineen vuoksi sekä hengityslihasten kunnon edistämisen kautta. Tupakoinnin lopettamisen yhteydessä laite auttaa irroittamaan limaa ja parantamaan hengitystä.

Itselläni tuote on ollut käytössä kuukauden allergian aiheuttamien hengitystieoireiden vuoksi. Hengitys on parantunut, happi kulkee paremmin ja käyttö on vaikuttanut fyysiseen jaksamiseen. Salitreenit ja kuntopyörä luistavat paremmin kuin ennen tuotteen käyttöä. Yöllä ei tarvitse herätä yskimään eikä nenä valu juuri ollenkaan (vähenikö kuorsaus?). Itselläni ei ole perussairauksia, joten niiden oireiden hoidossa en voi ottaa suoranaisesti kantaa, mutta käyttäjäkokemukset ovat olleet hyviä. Ensimmäisen viikon aikana oireet helpottivat, hajuaisti parani ja ennen kaikkea hengitys oli vapaampaa. Flunssan ja korvatulehduksen yhteydessä oireet helpottivat eikä antibioottia onneksi tarvittu. Käytin myös avaavia nenäsumutteita yhtä aikaa tuona aikana. Kaiken kaikkiaan suosittelen kokeilemaan tuotetta oireiden hoidossa.

Nettikaupassa tuotteen hinta on maskeineen 239,00eur. Lisäosat erikseen; Hengityssäädin 19,95eur, nenämaski 22,90eur, suukappalesarja (3kpl) 11,90eur ja mentolitabletit 3×20 14,90eur. Myytävänä verkkokaupan lisäksi myös hyvinvarustetuissa apteekeissa.

ESITTELY www.verkkosivuapteekki.fi

WellO2

 • Avaa ja kosteuttaa hengitysteitä
 • Irrottaa limaa
 • Harjoittaa hengityslihaksia
 • Lisää hengitysvoimaa
 • Vähentää yskän ärsytystä

WellO2 on aivan uudenlainen, patentoitu laite hengityslihasten tehokkaaseen vahvistamiseen ja kostuttamiseen. Vaikutus perustuu mekaaniseen ilmavirtausvastukseen, joka vahvistaa sekä sisään- että uloshengityslihaksia. Käytön aikana valmisteesta vapautuu vesihöyryä, joka kosteuttaa hengitysteitä ja keuhkoja.

Vahvistamalla hengitystielihaksia WellO2 sopii erinomaisesti hengitysvaikeuksista kärsiville, työkseen paljon ääntä käyttäville sekä aktiiviliikkujille. Kosteuttava vaikutus suojaa hengitysteitä kylmältä ilmalta, ilmastoinnilta sekä ilmansaasteilta. Laite auttaa myös liman irrottamaisessa keuhkoista. Sopii päivittäiseen tai satunnaiseen käyttöön. Laite on turvallinen ja helppo käyttää. Hyvä puhdistettavuus takaa hygieenisen käytön.

WellO2 -laitteen käyttö

WellO2-hengityslaitteeseen kaadetaan ennen käyttöä puoli litraa vettä, laite asetetaan pistokkeeseen ja siirretään lämmitysalustalle. Vedelle säädetään haluttu lämpötila. Kun haluttu lämpötila on saavutettu, laitteeseen asetetaan haluttu vastus ja laitteen suukappaleen kautta hengitetään sisään ja ulos 10 kertaa. Käytön jälkeen vesi kaadetaan laitteesta pois ja annetaan kuivua.

 • Säädettävä ulos- ja sisäänhengitysvastus.
 • 3 esiasetusta höyryn lämpötilalle
 • Itsepuhdistustoiminto

Miten WellO2 -laite toimii?

WellO2-laitteella tehdään hengitysharjoituksia.Aluksi puhalletaan laitteeseen ja sen jälkeen vedetään laitteesta ilmaa takaisin keukoihin. Laite vastustaa hengitystä tuottaen samalla lämmintä höyryä ilmateihin. Vastusteinen hengitys vahvistaa sisään- ja uloshengitystä samalla, kun lämmin höyry avaa ja kosteuttaa ilmateitä.

Mitä vaikutusta hengityslihasten harjoittamisella on hengitykselle?

Hengitysharjoittelu edistää hengityselimistön toimintaa, fyysistä suorituskyky ja yleistä hyvinvointia. Hengityslihasten harjoittamisesta on hyötyä terveille henkilöille, pitkäaikaisista sairauksista kärsiville ja huippu-urheilijoille.

Miten vastapainepuhallus vaikuttaa?

Vastapainepuhallus vahvistaa hengityslihaksia, avaa ilmateitä ja edistää liman poistumista keuhkoputkista. Vastusteisesta hengittämisestä on hyötyä mm. astmaatikoille ja keuhkoahtaumatautia sairastaville.

Mitä hyötyä on höyryn hengittämisestä?

 • Höyry kosteuttaa ilmateitä ja lievittää tukkoisuutta.
 • Lämmin höyry kosteuttaa limakalvoja auttaen elimistöä suojautumaan kuivan ja kylmän ilman, ilmastoinnin tai ilmansaasteiden aiheuttamalta rasitukselta.
 • Vähentää limakalvojen ärsytystä ja kosteuttaa limakalvoja, mikä hillitsee taudin aiheuttajien lisääntymistä.
 • Höyryn hengittämisestä on hyötyä tukkoisesta olosta kärsiville kuten flunssaisille.

WellO2 -laitteella hengityshyvinvointia koko perheelle

Hengityselimistön vahvistuminen lisää hengitysvoimaa, joka lisää suorituskykyä ja helpottaa arjessa selviytymistä.

WellO2_hengitystekniikka WellO2_hengitystekniikka_-_Verkkosivuapteekki.fi

 

https://wello2.com/fi/

http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi06040

https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=khp00110&p_hakusana=h%C3%B6yryhengitys

https://www.terve.fi/artikkelit/80231-tunnista-astma-selkokielinen

https://www.hengitysliitto.fi/sites/default/files/oppaat/keuhkoahtaumaopas.pdf

https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/28b8fefc-dcd1-44cb-9682-b839f30377c9

https://yle.fi/urheilu/3-9102716

http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=nix02173

2 thoughts on “Ryhmä 5 Tehtävä 2

 1. Hei, olen kuullut tästä laitteesta myös aiemmin. Maastohiihtäjät käyttävät tätä laitetta ainakin, kun pakkasilma ja tiheä ventilaatio kuivaavat hengitysteitä.

 2. Mielenkiintoisen oloinen hengitysterveyden apuväline. Turkasen kalliita vain vielä nämä uudehkot keksinnöt, jos henkilökohtaiseen käyttöön miettisi. Ja hygieniasyistä lienee tarpeen olla jokaisella käyttäjällä oma laite ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.