Valitse sivu

How Can We Help?

Oppimisympäristöt

< Takaisin

Moodle-oppimisympäristön luominen Pepissä

 • Kun Peppi-virkailija on luonut ja julkaissut toteutuksen, voit opettajana luoda toteutuksellesi oppimisympäristön Moodleen Pepissä.
 • Oppimisympäristö tehdään toteutuksen Oppimisympäristöt-välilehdellä. Katso kuvalliset ohjeet artikkelin alaosasta.
 • Moodlen työtilan perustamista varten tulee toteutusaika olla asetettuna oikein. Tarkista ennen Moodle-työtilan luomista, että toteutusaika on tarkoituksenmukainen ja korjaa se tarvittaessa.
 • Tarkista ennen Moodle-työtilan luomista, että toteutuksen opetuskieli on oikein ja korjaa se tarvittaessa. Jos toteutuksen opetuskieli puuttuu kokonaan, Moodle-työtilaa ei muodostu. Toteutuksen opetuskieli -tieto vaikuttaa Moodle-työtilan nimeen 10.11.2022 alkaen:
  • Jos toteutuksen opetuskieli on suomi, niin Moodle-työtilan nimeksi tulee toteutuksen suomenkielinen nimi.
  • Jos toteutuksen opetuskieli on englanti, niin Moodle-työtilan nimeksi tulee toteutuksen englanninkielinen nimi.
  • Jos toteutuksen opetuskielenä on sekä suomi että englanti, niin Moodle-työtilan nimeksi tulee toteutuksen englanninkielinen nimi.
 • Oppimisympäristön luomisen jälkeen toteutukselle kiinnitetyt opettajat siirtyvät Moodle-työtilan opettajiksi viimeistään 4 tunnin kuluessa.
 • Opiskelijoiden ilmoittautuminen täytyy olla hyväksytty, jotta opiskelijat siirtyvät Moodle-työtilaan.
 • Toteutukselle hyväksytyt opiskelijat siirtyvät toteutuksen Moodle-ympäristöön kuusi vuorokautta ennen toteutuksen alkua ja tämän jälkeen lisätyt opiskelijat 4 tunnin välein.
 • Jos opiskelija lisätään toteutukselle toteutusajan päättymisen jälkeen, opiskelija ei siirry automatiikalla Moodle-työtilaan. Tässä tapauksessa jatka toteutuksen toteutusaikaa, jotta siirto tapahtuu.

Tarkista ensin Toteutuksen perustiedot -välilehdeltä, että toteutuksen opetuskieli on oikein, ja lisää/korvaa se tarvittaessa Muokkaa-näkymässä. Älä muuta muita tietoja.

Tarkista seuraavaksi Rytmitys- ja tilatoiveet ja ajoitus -välilehdeltä, että toteutusaika on tarkoituksenmukainen. Pepissä oleva toteutusaika vaikuttaa Moodle-työtilan voimassaoloaikaan. Jos kurssilla on esimerkiksi ennakkotehtäviä, jotka palautetaan Moodleen, niin muuta toteutusaika Pepissä halutunlaiseksi. Ota yhteyttä tiedekuntasi Peppi-virkailijaan, jos korjattu toteutusaika ei mahdu Toteutusaika min/max ajan sisälle.

Moodle-työtila luodaan Oppimisympäristöt -välilehdellä. Luo työtila valitsemalla Lisää työtila oppimisympäristöön.

Viimeistele työtilan luonti Tallenna -painikkeella.

Moodle-työtilan linkki tulee näkyviin Linkin osoite -otsikon alle ja opettaja pääsee linkistä Moodle-työtilaan. (huom. toteutukselle kiinnitetyt opettajat siirtyvät 4h kuluessa Moodleen.)

Linkin lisääminen Oppimisympäristöt-sivulle, jos käytössä on muu kuin Pepissä luotu Moodle-oppimisympäristö

Katso video (tekstityksen saa päälle [cc]-painikkeesta).

Toteutukselle voidaan liittää tietoja käytettävistä oppimisympäristöistä esim. jos käytössä on jokin muu kuin Pepissä luotu Moodle-oppimisympäristö.

 1. Valitse Toteutussuunnitelma näkymässä Oppimisympäristöt.
 2. Valitse Lisää linkki.
 3. Täydennä avautuvassa ikkunassa ympäristön nimi.
 4. Lisää linkin osoite.
 5. Tallenna tiedot valitsemalla Tallenna.