Valitse sivu

How Can We Help?

Spark – palautepalvelu

< Takaisin

 

Voit antaa Pepissä palautetta kaikista opintojaksototeutuksista, joihin olet ilmoittautunut ja ilmoittautumisesi on hyväksytty. Toteutuksen opettajat näkevät annetut palautteet. Toteutuksen opettajien lisäksi hallinto ja järjestelmänvalvoja voivat nähdä vastaukset. Vastaaminen on aina anonyymiä, ellet itse kirjoita vapaa sana -vastaukseen nimeäsi tms. tunnistetietoa.

Voit antaa jatkuvaa palautetta milloin vain ja niin usein kuin haluat koko opintojakson toteutuksen ajan valitsemalla vaihtoehdon Jatkuva palaute. Joillain toteutuksilla voi olla käytössä myös välipalaute. Kun toteutus lähestyy loppuaan, voit antaa koko toteutuksesta loppupalautteen valitsemalla vaihtoehdon Loppupalaute. Opettajat voivat antaa loppupalautteeseen vastauksen.

Näet Pepin etusivulla koosteen opintojaksoista, joissa on jokin palautetoiminto meneillään. Kaikki meneillään olevat palautteet saat klikkaamalla etusivulta “Näytä kaikki opintopalautteet”. Opintopalaute löytyy myös valitsemalla Minun opintoni -valikosta “Opintopalaute”.

 

Värit ja symbolit osoittavat kunkin opintojaksosi palautelomakkeen tilaa, ja se voi olla joko:

 1. aktiivinen (sininen puhekupla) + ANNA PALAUTE
  • vastausaika käynnissä, montako päivää aikaa täyttää palautelomake
 2. palauteraportti luettavissa (vihreät palkit) + NÄYTÄ RAPORTTI
  • vastausaika on päättynyt, voit avata koosteraportin kaikkien vastausten keskiarvoista
 3. vastaus palautteeseen luettavissa (vihreät puhekuplat) + NÄYTÄ RAPORTTI
  • vastausaika on päättynyt ja opettaja on laatinut vastauksen palautteeseen, voit avata koosteraportin ja lukea opettajan vastauksen

 

Palautepalvelun etusivu ja kooste opintojaksoista

 

Jos etusivun näkymässä ei näy kyselyitä opintojaksosta, se tarkoittaa, että sinulla

 • ei ole aktiivisia kyselyitä joihin voisi vastata, ja
 • ei ole vastattuja kyselyitä, joihin olisi luettavissa koosteraporttia tai vastausta palautteeseen.

 

Huomioi myös poikkeustilanne:

 • Mikäli sinut on poistettu kurssilta palautelomakkeen aukeamisen jälkeen, palautteenantomahdollisuus poistuu.

 

 

Palautelomake

Voit avata yksittäisen aktiivisen palautelomakkeen klikkaamalla etusivulla opintojakson rivin päästä nappia “ANNA PALAUTE”. Uudella sivulla näet valitun opintojakson nimen ja koodin, opettajien sekä palautelomakkeen nimen (esim. loppupalaute). Näet myös, kuinka monta päivää vastausaikaa on jäljellä – lomake sulkeutuu viimeisenä päivänä klo 23.59.

 

Näytä opintojakson tiedot -painikkeesta näet opintojaksoon liittyviä lisätietoja esim. oppimistavoitteita. Tietojen tarkastelu ei keskeytä palautteen antamista.

Vastaaminen on aina anonyymiä (ellet itse kirjoita avovastaukseen omaa nimeästi tms. lisätietoja). Palautelomakkeen kysymykset näkyvät sillä kielellä, mikä on määritelty toteutuksen opetuskieleksi. Mikäli toteutukselle, josta kysely suoritetaan on monta opetuskieltä, sinulta pyydetään ennen kyselyyn vastaamista päättämään kieli, jolla kyselyyn haluat vastata. 

Voit käydä lukemassa kysymyksiä etukäteen, ja olla vastaamatta kyselyyn. Mikäli haluat palauttaa vastaukset, muista lähettää vastaukset. Palautelomakkeen lähetys tapahtuu napista “TALLENNA”. Onnistuneen tallennuksen jälkeen näet kiitos-sivun. 

HUOM! Kirjautumisessa on aikarajoite, eli istunto umpeutuu, mikäli olet toimettomana sivulla pitkän aikaa. Lomakkeella ei ole automaattitallennusta, eli jos palautetta ei lähetetä, luonnostellut vastaukset häviävät ja sinun tulee aloittaa alusta.

Voit jättää palautteen vain kerran kullekin lomakkeelle, etkä pysty muokkaamaan vastauksia tallennuksen jälkeen.

 

 

Palauteraportti

Kun vastausaika on päättynyt, avautuu mahdollisuus lukea koosteraportti. Avaa koosteraportti etusivulta, ko. opintojakson riviltä, napista “NÄYTÄ RAPORTTI”. Etusivulla lukee myös, kuinka kauan koosteraportti on luettavissa.

Raportti sisältää keskiarvot kaikista annetuista numeerista arvioista. Avovastaukset eivät tule mukaan koosteraporttiin.

Näet raportilla vastausten määrän ja vastausprosentin. Huomioi myös eri välilehdet “Vastauksien lukumäärät” ja “Keskiarvot”. 

 

 

Opettajan vastaus palautteeseen

Kun vastausaika on päättynyt, avautuu mahdollisuus lukea koosteraportti. Tämän jälkeen ko. opintojakson opettajilla on jonkin aikaa mahdollista kirjoittaa halutessaan vastaus palautteeseen.

Jos opettajat kirjoittavat ja julkaisevat vastineen, näet etusivulla ko. opintojakson rivillä tekstinRaportti ja vastaus palautteeseen luettavissa”. Etusivulla lukee myös, kuinka kauan vastaus palautteeseen on luettavissa.

Klikkaa nappia “NÄYTÄ RAPORTTI”. Opettajan / opettajien kirjoittama vastaus palautteeseen on heti sivun alussa.