Valitse sivu

How Can We Help?

OmaOpettajan ohje HOPS-ohjaamiseen Pepissä 

< Takaisin

 

OmaOpettajille on lisätty hops-ohjaajan oikeudet Peppiin. OmaOpettajalle näkyy Pepin etusivulla Opiskelijat -otsikko. Siirtämällä hiiren kursori otsikon päälle, avautuu valikko. Valitse HOPS-ohjaus.

  • Jos olet jo luonut itse HOPS-ryhmiä, ne näkyvät OMAT RYHMÄT-otsikon alla. HOPS-RYHMÄNI -otsikon alta löytyvät valmiiksi tehdyt ryhmät. Vuodesta 2022 eteenpäin aloittaneista opiskelijoista virkailijat tekevät valmiit tuutoriryhmät Peppiin.

 

 

Jos haluat seurata HOPS-ryhmän opiskelijoiden opintojen etenemistä, voit hyödyntää Ohjaajan työpöytää. Vaihda silloin Opettajan työpöytä ylävalikon oikeasta (oman nimesi alta) tai vasemmasta kulmasta Ohjaajan työpöydäksi.

 

 

Opiskelijan HOPSin tarkastelu 

Kun opiskelija on lähettänyt HOPSin Pepissä OmaOpettajalle tarkastettavaksi tai kommentoitavaksi, siitä tulee sähköposti-ilmoitus. Viesteihin ei voi vastata sähköpostista, vaan ainoastaan Pepistä. Viestiin ei tule automaattisesti lähettäjän tietoja, joten oma nimi viestin lopussa on sekä opettajan että opiskelijan taholta tärkeä. 

 

Viestit näkyvät HOPS-ohjauksen Yhteenveto -välilehden Tapahtumat -osiossa. Viestin tila –sarake kertoo, mitkä viestit ovat uusia.  

 

Pääset lukemaan ja vastaamaan viestiin klikkaamalla Tyyppi –sarakkeen alla olevaa viestin otsikkoa.  

 

Siirry tarkistamaan opiskelijan HOPSia klikkaamalla opiskelijan nimeä edellä mainitussa yhteenveto -näkymässä. Tämän jälkeen valitse Siirry hopsiin siirtyäksesi opiskelijan HOPS -näkymään.  

 

HOPS -näkymän Tarkastelu -välilehden oikeassa ylälaidassa olevasta kysymysmerkki –ikonista klikkaamalla näet ohjeita HOPSissa esiintyville symboleille. HOPS -näkymän oikeassa laidassa näkyy muun muassa opiskelijan opiskeluoikeus, sen voimassaolo ja opiskelijanumero. Oikealla alhaalla näkyy opiskelijan suorittamat opintopisteet kyseisellä opiskeluoikeudella. 

 

Tarkastelu -välilehdellä näkyvät ne opinnot, jotka opiskelija aikoo tutkinnon aikana suorittaa ja Ajoitus -välilehdellä näkyy opintojen suorittamisen suunniteltu aikataulu. Opinto-oppaasta löydät opetussuunnitelmat, opintojaksojen kuvaukset sekä opetuksen lukuvuosittaiset toteutustiedot. 

 

HOPSin Tarkastelu -välilehdellä näkyy pakollisten opintojen lisäksi opiskelijan valitsemat valinnaiset opinnot/sivuaineet ja niiden laajuudet.  

 

Ajoitus -välilehdellä voi tarkastella opiskelijan tekemää ajoitussuunnitelmaa. Opiskelijoita suositellaan tekemään ajoitussuunnitelma opintojen alussa ainakin ensimmäisen lukuvuoden osalta. Opiskelijan on kuitenkin hyvä käydä läpi ajoitussuunnitelma itsenäisesti opintojen edetessä jokaisen lukuvuoden alussa. HOPSia ei kuitenkaan tarvitse enää tällöin hyväksyttää OmaOpettajalla uudelleen.

 

 

Opiskelijan HOPSin hyväksyminen 

Jos HOPSia ei voi vielä sellaisenaan hyväksyä, ole yhteydessä opiskelijaan. Kun HOPS on hyväksyttävässä kunnossa, valitse Hyväksy hops.  

 

Kun HOPS hyväksytään, Peppi luo hyväksytystä HOPSista luonnostilaisen (draft) kopion, jota opiskelija voi muokata opintojen edetessä. Hyväksyttyyn HOPSiin ei voi tehdä muutoksia. Näet HOPSin versiotiedot avaamalla Valitse HOPS-versio -valikon.  

 

Valitse HOPS-versio -valikon kautta voit siirtyä tarkastelemaan hyväksyttyä HOPSia. Hyväksytyn HOPSin näkymässä ei ole hopsin kommentointi- tai hyväksymismahdollisuutta. Status -välilehdellä näkyy HOPSin tila. 

 

 

 

Yksittäisen opiskelijan tietojen tarkastelu

Jos sinulla ei ole omaa HOPS-ryhmää Pepissä, opiskelijan HOPSiin siirtyminen tapahtuu Opiskelijahaun kautta. Valitse Opiskelijat -valikon alta Opiskelijat

 

Hae haluamasi opiskelijan tiedot käytettävissä olevien hakukriteerien avulla, esim. opiskelijan sukunimi ja etunimi. 

 

Jos opiskelijalla on useampi opiskeluoikeus, valitse haluttu opiskeluoikeus koulutusmuodon ja koulutusohjelman tietojen perusteella. Klikkaa opiskelijan tiedot auki nimen tai opiskelijatunnuksen kohdalta.  

 

Siirry katsomaan opiskelijan HOPSia Siirry hopsiin -painikkeesta.  

 

HOPSin tarkastelu tapahtuu samalla tavalla kuin ohjeen kohdassa 2. on kuvattu.

 

HOPS-ryhmän opiskelijoiden sähköpostiosoitteet

Mikäli haluat lähettää HOPS-ryhmällesi sähköpostia, voit hakea osoitteita opiskeluoikeushaun kautta. Valitse Opiskelijat-valikon alta Opiskelijat

Valitse opiskeluoikeushaussa Opiskelutiedot-otsikko ja Ryhmä-hakukenttä. Kirjoita hakukenttään sana “tuutoriryhmä”, jolloin haun pitäisi antaa valikkoon eri tuutoriryhmät. Valitse näistä omasi.

 

 

Valittuasi ryhmät, klikkaa Hae.

 

Valitse halutut opiskelijat hakutuloksista ja klikkaa Massatoiminnot-laatikosta Sähköposti-painiketta. Valitse valikosta Näytä sähköpostiosoitteet.

HUOM! Lähetä sähköpostia -toimintoa ei tällä hetkellä voi hyödyntää koko ryhmälle. Toiminto antaa lähettää viestin vain yhdelle vastaanottajalle, mutta tähän on tehty korjaus Pepin uudempiin versioihin.

 

Voit kopioida osoitteet avautuvasta ikkunasta.

 

 

 

Voit ottaa opiskelijoiden sähköpostiosoitteet myös Exceliin. Valittuasi halutut opiskelijat, valitse Raportit-otsikon alta raportti Ryhmän opiskelijat Exceliin. Valitse vielä “tuota yksi tiedosto”, jotta saat kaikkien opiskelijoiden tiedot samaan tiedostoon. Klikkaa Tulosta valitut raportit valituille henkilöille.