Valitse sivu

How Can We Help?

Usein kysytyt kysymykset Pepistä

< Takaisin

 

 

OPINTOSUORITUKSET

 

Kysymys: Opintopisteeni ovat kadonneet / Jotkin suorittamistani kursseista, mitkä näkyivät Weboodissa eivät näy Pepissä. Mikä avuksi?

Vastaus: Tarkistathan opintosuoritukset kaikilta opiskeluoikeuksilta, joita sinulla on Pepissä. Kaikki suoritukset ovat siirtyneet WebOodista Peppiin. Pepissä suoritukset ovat opiskeluoikeuksittain ja sinulla voi olla useita opiskeluoikeuksia. Kaikki opiskeluoikeudet löydät Pepin etusivun oikeasta yläreunasta oman nimen alta. Valitsemalla haluamasi opiskeluoikeuden, pääset tarkastamaan suoritukset, jotka on siirtyneet kyseiseen opiskeluoikeuteen. Jos opintosuoritukset eivät kuulu tarkastelun kohteena olevaan opiskeluoikeuteen, ota yhteyttä oman tiedekuntasi kansliaan.

 

Kysymys: Miten saan siirrettyä aikaisemmalta opinto-oikeudelta opintoni nyt voimassa olevaan opinto-oikeuteen?

Vastaus: Opiskelija ei voi itse siirtää opintoja opiskeluoikeudelta toiselle. Ota yhteyttä tiedekuntasi kansliaan.

 

Kysymys:  Minulta puuttuu Pepin aikana suoritettu opintosuoritus, mistä tämä johtuu?

Vastaus: Kun koko opintojakso on suoritettu kaikkine osineen, tulee siitä lopullinen suoritusmerkintä ja se näkyy opintosuoritusotteella.

 

Kysymys: Olen suorittanut toisessa korkeakoulussa muutaman kurssin. Miten nämä saa näkyviin oman yliopiston Peppiin?

Vastaus: Toisessa korkeakoulussa suorittamasi opinnot eivät siirry automaattisesi oman korkeakoulusi Peppiin. Yliopiston verkkosivuilta löytyvät ohjeet opintojen hyväksilukuun liittyen. Linkki ohjeisiin.

 

 

ILMOITTAUTUMINEN

 

Kysymys: En pysty ilmoittautumaan toteutukselle/kurssille, koska minulla on jo aiempi ilmoittautuminen saman opintojakson eri toteutukseen, mitä teen?

Vastaus: Pepissä ei voi ilmoittautua kuin kerran samaan opintoon. Poista vanha ilmoittautumisesi, tai jos sen ilmoittautumisaika on päättynyt, niin pyydä opettajaa poistamaan ilmoittautumisesi. Kerro opettajalle tarkka tieto kurssin koodista, jolta haluat ilmoittautumisen poistettavan. Tämän jälkeen voit ilmoittautua onnistuneesti uudelle kurssille. MUISTA AINA peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et osallistukaan kurssille.

 

Kysymys: En pysty ilmoittautumaan toteutukselle vaikka en ole koskaan aiemmin ilmoittautunut samaan opintoon, missä vika?

Vastaus: Muista tehdä läsnäoloilmoittautuminen, jotta voit ilmoittautua kursseille Pepissä.

 

Kysymys: Jos on ilmoittautunut kurssille, jonka ilmoittautumisaika on jo päättynyt, pitääkö ilmoittautumisen poistamiseksi ottaa yhteyttä vastuuopettajaan vai saako sen jotenkin poistettua itse?

Vastaus: Ilmoittautumisen poistaminen onnistuu opiskelijalta ainoastaan silloin, kun ilmoittautumisaika on auki ja ilmoittautumista ei ole vielä hyväksytty. Muussa tapauksessa kurssin opettaja tai tiedekunnan kanslia voi poistaa opiskelijan tekemän ilmoittautumisen.

 

Kysymys: Miksi uusintatenttiin ei voi ilmoittautua, jos sai aikaisemmasta tentistä hyväksytyn? Jos ilmoittautuu kurssille, jota ei ehdikään suorittaa, miten sille samalle, myöhemmän ajankohdan kurssille voi osallistua myöhemmin? Peppi herjaa “olet jo ilmoittautunut tälle kurssille”.

Vastaus: Pepissä opiskelija ei voi ilmoittautua toteutukselle, josta on jo suoritusmerkintä. Ilmoittautuminen uudelle toteutukselle ei myöskään onnistu, jos sinulla on hyväksytty ilmoittautuminen toiselle saman opintojakson toteutukselle, jos aiemman toteutus on kesken. Onkin tärkeää perua ilmoittautuminen ilmoittautumisajan ollessa käynnissä ja sen jälkeen ilmoittamalla asiasta opettajalle. Tarvittaessa voit pyytää opettajaa ja tiedekunnan kansliaa lisäämään sinut toteutukselle tai poistamaan aiemman ilmoittautumisesi.

 

 

HOPS

 

Kysymys: Kaikki opintoni ovat otsikon ”hopsin ulkopuoliset opinnot alla”. Miten saan siirrettyä ne hopsiin ja jaoteltua oikeiden otsikoiden alle?

Vastaus: HOPSin Järjetely-välilehdellä voit siirtää esimerkiksi Hopsin ulkopuoliset opinnot -otsikon alta löytyviä opintojaksoja oikeiden opintokokonaisuuksien alle raahaamalla suoraan oikealle paikalle tai oikeasta laidasta löytyvää leikepöytää hyödyntäen. Oranssi viiva osoittaa paikkaa, johon opintojaksoa ollaan siirtämässä.

 

Kysymys: En pysty poistamaan vapaavalintaisia opintoja, jotka ovat Hopsin ulkopuolisissa opinnoissa. Miten saan ne poistettua?

Vastaus: Siirrä poistettavat opinnot ensin pois Hopsin ulkopuolisista opinnoista. Tämän jälkeen vapaavalintaisten opintojen poistaminen onnistuu.

 

Kysymys: Jos HOPSiin valitsee väärän opintokokonaisuuden, miten se poistetaan sieltä?

Vastaus: Opiskelija ei voi itse poistaa kokonaisuutta kokonaan HOPSista. Voit siirtää kokonaisuuden HOPSin ulkopuolisiin opintoihin Järjestely-välilehdellä. Jos kokonaisuuteen kuuluvat opinnot ovat vaihtoehtoisia tai vapaavalintaisia opintoja, voit poistaa ne Opintojen valinta -välilehdellä oikeassa laidassa olevasta x-painikkeesta. Opettajatuutorisi tai tiedekunnan kanslia voi poistaa tarvittaessa kokonaisuuden kokonaan ja ylimääräiset opinnot poistetaan viimeistään valmistumisen yhteydessä.

 

Kysymys: Tuleeko pakolliset opinnot automaattisesti HOPSiin vai pitääkö kaikki osata itse siirtää/hakea sinne?

Vastaus: Riippuu, minä vuonna olet aloittanut. Osalle opiskelijoista on alustettu ns. tyhjä HOPS (YOOPSI), koska opiskelija on aloittanut opinnot ennen vuotta 2021 (Peppi on otettu käyttöön 2021). Tämä on tiedekuntakohtaisesti määritelty tiedekunnan toiveiden mukaisesti.

 

Kysymys: Pepissä ei näy opintojen valinta kohdassa mitään erittelyitä opinnoille, esim. kieli- ja viestintä opinnot, pakolliset opinnot jne. Miten nämä saa näkyviin ja kursseja lisättyä hopsiin?

Vastaus: Jos tutkintoosi kuuluu pakollisena esim. kieliopinnot, voit lisätä kieliopintojen kokonaisuuden omaan HOPSiisi tai esim. pääaineesi perusopintojen opintokokonaisuuden Opintojen valinta-välilehdellä. Tarkemmat ohjeet opintojen lisäämiseen HOPSiin löytyvät HOPS-sivulta.

 

Kysymys: Pepin HOPS tulee aikoinaan olemaan pohjana tutkintotodistukselle. Pitääkö HOPS siis lyödä kerralla lukkoon, vai voiko sitä matkan varrella muuttaa?

Vastaus: HOPSia voi ja kannattaa muokata matkan varrella, jos suunnitelmat muuttuvat. Tiedekunnastasi ohjeistetaan, tuleeko HOPS lähettää esimerkiksi opettajatuutorille hyväksyttäväksi esim. opintojen alkuvaiheessa. Yleensä jokaisen muutokset jälkeen HOPSia ei kuitenkaan tarvitse hyväksyttää.

 

Kysymys: Voiko sekä kandin että maisterin HOPSit rakentaa Pepissä jotenkin erikseen vai voivatko ne olla molemmat samassa listassa?

Vastaus: Pepissä kandidaatin tutkinnolle on oma opiskeluoikeus ja maisterin tutkinnolle oma opiskeluoikeus. Opintosuoritukset, ilmoittautumiset ja myös HOPS ovat opiskeluoikeuskohtaisia. Teet siis kandidaatin opiskeluoikeudella kandidaattivaiheen opintojen HOPSin ja maisterin opiskeluoikeudella maisterivaiheen opintojen HOPSin. Opiskeluoikeudelta toiselle pääset siirtymään Pepin oikeasta yläkulmasta oman nimen kohdalta.

 

 

MUUT

 

Kysymys: Mistä löytyy tiedot, miten kutakin kurssia tarjotaan eri lukukausilla?

Vastaus: Pepissä voit tutustua HOPSissasi oleviin opintojaksoihin ja niiden tuleviin toteutuksiin klikkaamalla Tarkastelu-välilehdellä opintojakson nimeä. Voit myös tutustua tietoihin ilman kirjautumista opinto-oppaassa (linkki opinto-oppaaseen).

 

Kysymys: Korvaako Pepin opiskelijanumero Weboodin opiskelijanumeron? Kumpaa tulee jatkossa käyttää?

Vastaus: Kyllä korvaa. Käytä jatkossa aina Pepin opiskelijanumeroa. Pepissä opiskelijanumero on opiskeluoikeuskohtainen eli sinulla voi olla useampia opiskelijanumeroita.