Miten MOOC rakennetaan? -seminaari

Yrittäjäksi Lappiin MOOC -hankkeen toinen seminaarin:

Aika:
pe 2.9.2022 klo 9.00–14.30 
Paikka:
Teams, tallenteet esityksistä hankkeen YouTube-kanavalla 
Aihe:
Miten MOOC rakennetaan?   

Tutustu seminaariin:

Miten MOOC rakennetaan?

Oletko miettinyt, miten hyödyntää peleille ominaisia, innostavia ja motivoivia ominaisuuksia verkko-oppimisessa? Haluatko saada käytännön osaamista MOOCin rakentamiseen?

Osallistu Miten MOOC rakennetaan? -seminaariimme, jotta tiedät, miten hyödyntää pelillistämistä verkko-opetuksessa. Seminaarin sisältö koostuu kansainvälisen tason asiantuntijoiden sekä Yrittäjäksi Lappiin -MOOCin tekijöiden esityksistä. Esitysten aikana ja jälkeen osallistujilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Seminaarin tallenteet löytyvät alla ohjelmasta. 

Ohjelma

Seminaarin tavoitteena on antaa käytännön vinkkejä MOOCin rakentamiseen. Seminaarissa tuodaan esiin hyviä käytäntöjä MOOC-opetussisältöjen toteuttamiseen ja niiden hyödyntämiseen opetuksessa. Seminaarin jälkeen osallistujilla on selkeämpi kuva MOOCien toteuttamisesta ja eri elementtien käyttämisestä hyvän oppimiskokonaisuuden rakentamisessa.

Seminaari on tarkoitettu erityisesti Lapin korkeakoulujen opetushenkilöstölle ja koulutussuunnittelijoille. Sisältö tukee kaikkia koulutus- ja opetustehtävissä toimivia.

Seminaarissa tarkastellaan MOOCin tuotantoprosesseja ja niiden hahmottamista sekä mitä on pelillisyys ja miten pelillisyyttä voidaan hyödyntää erityisesti itsenäisen opiskelun ohjaamisessa.

Aamupäivän seminaariosuus (klo 9–11.30): OPPIMISEN PELILLISTÄMINEN

9.00 Johdatus päivän ohjelmaan ja lightboardin esittely (Antti Haase) YouTube: https://youtu.be/o0qwrKvtPVA

9.15 Yrittäjäksi Lappiin -MOOCin käsikirjoittaminen (Elisa Maljamäki) YouTube: https://youtu.be/SHNGBqy2J7Y

9.50–10.00 Tauko

10.00 Pelillistäminen verkko-opinnoissa (Jyri Niskanen ja Petri Tapala, KAMK) YouTube; https://youtu.be/5TwXGJHpHb0

10.40 Keskustelu

10.50  Presenting the findings of a study on gamification in MOOCs (Manuela Aparicio, NOVA IMS, Universidade Nova de Lisboa) YouTube: https://youtu.be/hHUQdwwatqo

11.30 Keskustelu

 

11.45–12.45 Lounastauko

   

Iltapäivän seminaariosuus (klo 12.4514.30): MITEN MOOC RAKENNETAAN?

12.45 Digitaalinen oppinen (Akseli Huhtanen) YouTube: https://youtu.be/p9auhHqZ_f4

13.25 Keskustelu

13.35–13.45 Tauko

13.45 Paneelikeskustelu (Jyri Niskanen, Petri Tapala, Marko Mehtälä, Elisa Maljamäki) YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=CrZOPuCIl5M

14.30 Seminaari päättyy

PÄÄPUHUJAT

 

PETRI TAPALA (filosofian maisteri) on äidinkielen- ja luokanopettaja sekä kieliasiantuntija Jyväskylän yliopistosta. Hän työskentelee Kajaanin ammattikorkeakoululla verkkopedagogina verkko-oppimisalusta Edukamua kehittävässä yksikössä, jossa vastaa muun muassa pedagogisista ja kielellisistä kysymyksistä ja toteutustavoista. 

***

JYRI NISKANEN on käytettävyyteen ja käyttöliittymiin erikoistunut pelialan graafikko Kajaanin ammattikorkeakoulusta. Hän työskentelee Kajaanin ammattikorkeakoululla tiimin vetäjänä verkko-oppimisalusta Edukamussa

***

MANUELA APARICIO (PhD) is an invited assistant professor at NOVA Infromation Management School (NOVA IMS) in Portugal. Her research assesses the success of information systems (IS). She also investigates e-learning system success and gamification in IS. She explored e-learning and provided business methods for MOOCs.

***

AKSELI HUHTANEN on työskennellyt digitaalisen oppimisen asiantuntijana Aalto-yliopistolla. Hänen erikoisalaansa on digitaalisen oppimisen muotoilu. MOOCien pedagogiikkaa Huhtanen on kehittänyt FITech-verkostoyliopiston piirissä.

 

Yrittäjäksi Lappiin MOOC -hanke

EU-rahoitteisessa hankkeessa toteutetaan kaikille avoin verkkokurssi Yrittäjäksi Lappiin MOOC (5 op) vuosina 2021–2023.  MOOCilla tarkoitetaan kaikille avointa verkkokurssia (Massive Open Online Course), joka mahdollistaa itsenäisen opiskelun verkossa. Hankkeen kohderyhmänä ovat korkeakouluopiskelijat ja yritystoimintaa Lappiin suunnittelevat henkilöt, joista erityisesti Lapin avaintoimialoihin liittyvät kansainvälisen tason osaajat Suomesta ja ulkomailta.

Lue lisää hankkeesta>