Tekoäly tarinankerronnallisen markkinointisisällön työkaluna

Hyvät tarinat elävät pitkään. Markkinoinnissa tarinallistaminen on oiva keino tuoda oma yritys ja tuote tai palvelu kohderyhmää lähelle. Tarinoita kuunnellaan, niihin liittyy tunteita.

Tällä hetkellä tekoäly on markkinoinnin ja myyntiprosessien kuuma peruna. Sen valjastaminen markkinoinnin avuksi on potentiaalinen ja tehokas apuri, mutta osaako tekoäly tarinoida ja olla luova? Luovuus mielletään ihmisen työksi, johon kone ei (ainakaan samalla tavalla) pysty.

Tekoälyn sanotaan jo yleisesti toimivan tukiälynä monessa tehtävässä. Osaisiko se toimia tukiluovuutena? Ehkä markkinoinnin ja viestinnän tekijät ovat sitä jo hyödyntäneet? Päätin ottaa selvää.

Read more

Tekoälyn hyödyntäminen Sallan alueella

Olemme kuusi opiskelijaa Lapin ammattikorkeakoulusta, restonomi-koulutuksesta. Kurssimme “Collaborative customer experience and digital marketing” päätavoitteena on tutkia ja kehittää kuinka tekoälyä hyödynnetään/voitaisiin hyödyntää matkailualan digitaalisessa myynnissä ja markkinoinnissa. Olemme valinneet tutkittavaksi kohteeksemme Sallassa sijaitsevan yrityksen Salla Wilderness Parkin.

Read more