Tervetuloa lukemaan uuden hankkeemme ensimmäistä blogipostausta! Tekoäly matkailun myynti- ja markkinointiprosessien tukena –hanke, tuttavallisemmin AImama, käynnistyi 1. syyskuuta 2024 ja jatkuu 31. maaliskuuta 2027 asti.
Keitä olemme?
Hankkeessa on mukana monialainen tiimi asiantuntijoita Lapin AMKin Vastuulliset palvelut -osaamisryhmästä ja FrostBit-ohjelmistolaboratoriosta. Yhdessä meillä on laaja osaaminen matkailun, teknologian ja hallinnon aloilta.

Näin esittelemme itsemme:
- Mikko työkseen opettaa ja kehittää teknologioita. Mikko tykkää kokeilla kaikkea uutta töissä sekä vapaa-ajalla. Hänen suuri kiinnostuksen kohde on, miten teknologia voi toimia taustalla elämän tukena mahdollisimman vaivattomasti. Erityisesti tältä osin tekoäly on avannut paljon mahdollisuuksia löytää uusia tapoja biologisten ja elektronisten koneiden vuorovaikutukseen
- Piia inspiroituu tekoälyn hyödyntämisestä ideoinnin ja suunnittelutyön aisaparina. Ihminen on luova, mutta miten AI toimiikaan ajatusten pallottelussa ja eri näkökulmien jalostamisessa?
- Petra seuraa uteliaana maailman digitaalista murrosta ja katsoo usein kehitystä lintuperspektiivistä. Ihmisen ja teknologian suhde kiinnostaa, ja se, miten uudet teknologiat, kuten esimerkiksi tekoälysovellukset ja niiden yleistyminen, muovaavat toimintatapojamme ja elämäämme.
- Mirva on kiinnostunut kokeilemaan miten tekoälyä voi käyttää assistenttina työssä sekä helpottamassa rutiininomaisia tehtäviä.
- Outi tykkää kokeilla kaikenlaisia äppejä etenkin digimarkkinointiin liittyen ja miettiä, mitä hyötyä ne voisivat tuoda työelämässä ja opinnoissa.
- Päiviä kiinnostaa tekoälyn kokonaisvaltaisuus matkailuliiketoiminnassa. Ratkaisut käytännön haasteisiin, kuten esimerkiksi yrittäjän ajan säästämiseen sekä asiakkaan parempiin palvelukokemuksiin inspiroivat.
- Nicon kiinnostus on kehittää teknologioita, jotka helpoittaisivat ihmisten joka päiväistä arkea töissä sekä kotona. Tekoäly on erittäin hyvä työkalu, joka mahdollistaa vastuullisesti käytettynä kehitystä edellämainittujen aiheiden äärellä. Häntä kiinnostaa tekoälyn uusien ominaisuuksien testaaminen ja hän seuraa uusia julkaisuja päivittäin.
Mitä teemme?
AImaman tavoitteena on vahvistaa tekoälyosaamista ja kehittää käytännön tekoälysovelluksia matkailualan myynti- ja markkinointiprosessien tueksi.

Konkreettiset hyödyt
Hankkeen tuotokset tukevat matkailuyritysten toimintaa.
Nykytila-analyysi: Selvitys myyntiin ja markkinointiin hyödynnettävien tekoälyteknologioiden lähtötilanteesta sekä yritysten tiedollisista ja taidollisista valmiuksista.
Prosessikuvaukset: Selkeytetyt myynnin ja markkinoinnin prosessit, jotka kuvaavat näiden roolia yrityksen liiketoiminnan ja teknologisen arkkitehtuurinosana.
Vaiheistusmalli: Malli, joka auttaa yritystä valitsemaan oikeat tekoälyratkaisut kunkin liiketoimintavaiheen ja tarpeen mukaisesti.Käytännön ohjeistusta: Tarjoamme konkreettisia vaiheistettuja malleja, joiden avulla yritys voi valita ja ottaa käyttöön oikeat tekoälyratkaisut.

Tekoälykokeilut ja työkalut: Testattuja ja hyväksi havaittuja ratkaisuja tekoälyn hyödyntämiseksi eri myynnin ja markkinoinnin vaiheissa.
Innovaatiot ja inspiraatioaihiot: Uusia ideoita tekoälyn hyödyntämiseen myös hankkeen jälkeen.
Tietoiskut ja tapahtumat: Webinaarit, työpajat ja artikkelit, jotka tarjoavat ajankohtaista tietoa ja tukea matkailuyrityksille tekoälytaipaleella.
Hankkeen aikana tulemme jakamaan kokemuksia ja oppeja tässä blogissamme, joten pysy kuulolla ja seuraa matkaamme tekoälyn maailmaan!

Joko olet tilannut uutiskirjeemme? Saat silloin ensimmäisenä tietää AImaman tapahtumista ja tuloksista!