Aamupäivän teemana on “MOOC on audiovisuaalinen opintomatka”, ja ohjelma alkaa klo 9.15. Iltapäivällä ohjelma jatkuu klo 13.15 teemalla “Ota MOOC haltuun!”. Tarkempi ohjelma ja aikataulu löytyy yllä olevan linkin takaa.
Verkkoseminaarin teemoihin voit virittäytyä jo etukäteen tutustumalla Yrittäjäksi Lappiin MOOC -hankkeen blogiteksteihin. Tervetuloa mukaan!
Seminaaritallenteet on julkaistu 10.11.2021, ja löydät ne YouTube-kanavaltamme.
PÄÄPUHUJAT
JP AHONEN on tamperelainen sarjakuvantekijä ja kuvittaja. Kulttisarja Villimmän Pohjolan ohella hänet tunnetaan Belzebubs-nettisarjakuvastaan, jota on käännetty lukuisille kielille. Henkilökohtaisena terapiaprojektina syntynyt Belzebubs on sittemmin muovautunut poikkitaiteelliseksi konseptiksi, joka yhdistelee sarjakuvaa, musiikkia ja animaatiota.
Voit lähettää Ahoselle jo ennakkoon kysymyksiä, joita toivoisit hänen esityksessään käsiteltävän. Lisää ennakkokysymyksesi viimeistään 5.11. tälle Flinga-alustalle.
Ahosen esityksessä avattiin poikkitaiteellisen konseptin kanssa työskentelyä erityisesti hänen Belzebubs-nettisarjakuvansa esimerkin kautta. Tallenteen esityksestä voit katsoa täältä.
***
JAAKKO KURHILA on intohimoinen yliopisto-opetuksen kehittäjä. Hän toimii Helsingin yliopiston digitalisaatiojohtajana ja vastaa yliopiston digitaalisen opetuksen sekä jatkuvan oppimisen palveluista. Hän oli aiemmin Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston johtaja ja toimi myös Opettajien akatemian puheenjohtajana. Ketterään opetuksen kehittämiseen keskittyvän RAGE-ryhmänsä kanssa hän loi maailman ensimmäisen opiskelijavalintaväylänä toimivan MOOC-kurssin 2011–2012.
Voit lähettää Kurhilalle jo ennakkoon kysymyksiä, joita toivoisit hänen esityksessään käsiteltävän. Lisää ennakkokysymyksesi viimeistään 5.11. tälle Flinga-alustalle.
Kurhilan esityksen keskiössä oli, miten MOOCeja voi hyödyntää osana korkeakouluopetusta. Tallenteen esityksestä pääset katsomaan täältä.
MUUT ESIINTYJÄT
ANU PRUIKKONEN työskentelee kehittämispäällikkönä Lapin ammattikorkeakoulun Arktiset luonnonvarat ja talous -osaamisalueella. Osaamisalueelle kuuluvat insinöörikoulutukset, luonnonvara-alan koulutukset sekä liiketalouden, tietojenkäsittelyn ja kuvataiteen koulutukset. Kehittämispäällikön tehtävien keskiössä on koulutuksen kehittämiseen liittyvät asiat. Korkeakoulutuksen digitalisaatio on ollut eri näkökulmista osa työtehtäviä koko työuran ajan.
MERIJA TIMONEN työskentelee johtajana Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston yhteisissä LUC Palveluissa. Vastuualueenaan hänellä on Opetus- ja oppimispalvelut, joihin kuuluvat molempien korkeakoulujen hakijapalvelut, avoimen korkeakouluopetuksen palvelut, opiskelijoiden ja opettajien palvelut sekä digitaalisen opetuksen ja oppimisen tuki ja kehittäminen.
Voit lähettää Timoselle ja Pruikkoselle jo ennakkoon kysymyksiä, joihin toivoisit saavasi vastauksia heidän esityksensä yhteydessä. Lisää ennakkokysymyksesi viimeistään 5.11. tälle Flinga-alustalle.
Pruikkonen ja Timonen avasivat seminaarin päätteeksi Lapin korkeakoulukonsernin MOOC-näkymiä nyt ja tulevaisuudessa, ja pääset katsomaan esityksen tallenteen täältä.
RIITTA RISSANEN on Lapin AMKin rehtori. Rissanen piti seminaarissa alustuksen iltapäivän ohjelmaan kertomassa Lapin korkeakoulukonsernin nykyisestä MOOC-tilanteesta, ja tallenteen esityksestä löydät täältä.
MIRJA LÖNEGREN toimii Lapin yliopiston yliopistonlehtorina graafisen suunnittelun koulutusohjelmassa. Yrittäjäksi Lappiin MOOC -hankkeessa hän vastaa toteutusten graafisesta suunnittelusta. Lönegren esitteli seminaarissa visuaalisen suunnittelun prosessia Yrittäjäksi Lappiin MOOC -hankkeen näkökulmasta, ja tallenne esityksestä on katsottavissa täällä.
ANTTI HAASE on palkittu dokumenttielokuvien ohjaaja ja käsikirjoittaja. Haase toimii Yrittäjäksi Lappiin MOOC -hankkeen projektipäällikkönä. Haase esitteli seminaarissa Yrittäjäksi Lappiin MOOC -hanketta, ja tallenteen löydät täältä.