Original Sokos Hotelli Vaakuna – valmis hyödyntämään tekoälyn potentiaalin

Matkailun, myynnin ja liiketoiminnan tekoälyhanke, jonka tavoitteena on tukea matkailuyrityksiä tekoälyn käytössä. Mirva Tapaninen kertoi, että projektin tavoitteena on saada mukaan Lapin matkailuyrityksiä, toimijoita ja yhdistyksiä. Projektin päätavoitteena ja kehittämisen keskiössä on tukea eri matkailuyritysten ja –toimijoiden tekoälyteknologiaosaamista ja -hyödyntämistä erilaisissa markkinointi- ja myyntiprosesseissa ja täten edistää niiden innovointia, elinvoimaa sekä kilpailukykyä (Lapin Ammattikorkeakoulu 2023, 8).

Read more

Tekoäly sosiaalisen median markkinoinnin tukena matkailuyrityksissä

Collaborative Customer Experience and Digital Marketing -kurssilla tehtävänä oli kartoittaa tekoälyn käyttöä ja siihen liittyviä asenteita ja odotuksia alueellisten Visit-organisaatioiden kautta.

Tekoälylle on vaikea löytää yksiselitteistä määritelmää, mutta sitä voidaan kuvata esimerkiksi koneen suorittamana toimintana, joka ihmisen tekemänä olisi älykästä (Merilehto 2018, 18).

Mutta kuitenkin tekoäly on hieman harhaanjohtava nimitys, koska tekoäly ei ole älykäs eikä tietoinen kuten ihminen. Tämä saattaa olla myös osasyy ”pelokkaaseen” suhtautumiseen tekoälyyn, käsitettä muuttamalla saatettaisiin tehdä siitä hieman helpommin lähestyttäväksi, eikä ajatusta scifileffojen terminaattoreista syntyisi. (Kananen & Puolitaival 2019, 34.)

Read more