TUVA – tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

TUVA-koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa tai jotka syystä tai toisesta tarvitsevat valmentavaa koulutusta. TUVA-koulutukseen voi hakea peruskoulun päättänyt oppivelvollinen tai aikuinen, joka tarvitsee valmiuksia ja/tai ohjauksellista tukea siirtyäkseen lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen. TUVA:lle voi hakea kevään yhteishaussa tai jatkuvan haun kautta ympäri vuoden.

TUVA-koulutuksen tavoitteena on antaa sellaiset opiskeluvalmiudet, joiden avulla opiskelija voi siirtyä lukioon tai ammatilliseen koulutukseen. Opiskeluvalmiudet voivat tarkoittaa esimerkiksi tutkintokielen osaamista, opiskelutaitoja tai elämänhallinnan taitoja. TUVA-koulutuksen aikana voi korottaa peruskoulun arvosanoja sekä suorittaa lukion tai ammatillisen koulutuksen opintoja. 

Koulutuksen laajuus on 38 viikkoa ja suoritusaika enintään yksi opintovuosi. TUVA:lla voi opiskella myös lyhyemmän jakson, ja siirtyä joustavasti lukioon tai ammatilliseen koulutukseen.

Lisää TUVA-koulutuksesta Opetushallituksen sivulla:

https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/mita-tutkintokoulutukseen-valmentava-koulutus-tuva 

TUVA-koulutusta Lapissa: 

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU: https://www.redu.fi/fi/hakijalle/tutkinnot-ja-koulutukset/valmentavat-koulutukset/tuva 

Rovaniemen kaupunki: https://www.rovaniemi.fi/Palvelut/Tutkintokoulutukseen-valmentava-koulutus/4c1ff974-7a6b-43d6-97ef-fd929730921c

Rovaniemen kaupunki: https://www.rovaniemi.fi/Palvelut/Kulttuuriverstas/936f8728-3f90-42b0-b549-d705306c57e1

Luovi: https://luovi.fi/tutustu-ja-hae-luoviin/paikkakunnat-ja-asuntolat/rovaniemi/

Ammattiopisto Lappia: https://www.lappia.fi/kurssi/tuva-tutkintokoulutukseen-valmentava-koulutus-2/

Yhteistyössä

Opetushallitus rahoittaa hanketta -logo, teksti ''Opetushallitus rahoittaa hanketta''.