Kehittämistehtävä JuhlaX Oy:lle

Kehittämistehtävät, Valmennussisällöt

Kirjoittaja
Marjo Jussila (TaM), projektipäällikkö

 

Syksyllä 2019 Digiassari-valmennukseen osallistui Katariina Pirttimaa, joka toimi työskentelyjaksolla digiassarina kemiläisessä JuhlaX-yrityksessä. Yrityksen valikoimiin kuuluu leivonta- ja juhlatarvikkeet. JuhlaX on palvellut asiakkaita jo vuodesta 2009 asti kivijalkaliikkeessä Kemin keskustassa ja vuodesta 2011 alkaen myös verkkokaupassa. JuhlaX haluaa auttaa asiakkaitaan juhlien järjestämisessä leivonnasta koristeluun ja niin myös sosiaalisen median kanavat ovat tärkeässä asemassa. Kehittämistehtävän ohjaajana toimi JuhlaX Oy:n yrittäjä Mervi Anttila.

Katariina Pirttimaan kehittämistehtävä liittyi JuhlaX:n sosiaalisen median kanaviin. Verkkokauppa ja näkyvyys sosiaalisessa mediassa on tärkeässä osassa yrityksen liiketoiminnassa, koska kyseessä on erikoisliike pienellä paikkakunnalla ja asiakkaita tarvitaan laajemmalta alueelta. Pirttimaan kehittämistehtävän tavoitteena oli lisätä suunnitelmallisuus sosiaalisen median kanavien käyttöön ja sisällön tuotantoon.

​Työskentelyjaksolla Pirttimaa tuotti sosiaalisen median markkinointisuunnitelman sekä sen mukaista sisältöä Instagram ja Facebook –kanaviin. Pirttimaa toteutti somemarkkinointia valmennuksen aikana, mutta myös valmista materiaalia myöhempää käyttöä varten. Suunnitelman ja valmiin sisältömateriaalin lisäksi Pirttimaa opetti yrittäjälle somen käyttöä käytännössä, joten edellytykset ja työkalut somemarkkinoinnin suunnitelmalliseen toteuttamiseen on myös tulevaisuudessa.

Kehittämistehtävä ja työskentelyjakso opetti sekä digiassarille että yrittäjälle paljon somemarkkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta. Digiassari tuo yhteistyöhön tuoreinta osaamista ja yrittäjä taas aidon toimintaympäristön, joka asettaa raamit somemarkkinoinnin suunnittelulle ja toteutukselle. Uusi osaaminen toi erityisesti yrittäjälle rohkeutta tuottaa somesisältöä itse.

Lisää tietoa

Digiassari -valmennuksessa mukana ollut yritys

Juhlax Oy:n verkkosivut löytyvät osoitteesta: https://www.juhlax.fi/

Tutustu yritykseen>>

 

YouTube -videot Digiassari-valmennuksen kehittämistehtävästä

Digiassari-valmennus: työskentelyä JuhlaX:ssa. YouTube -video. https://youtu.be/iYf1q02HCDU

Katso video YouTube:ssa>>

JuhlaX – Digiassari-valmennuksen kehittämistehtävän tuloksia. YouTube -video. https://youtu.be/bG5GYqM5GF8

Katso video YouTube:ssa>>