Kehittämistehtävä Sodankylän kunnalle

Valmennussisällöt

Kirjoittaja  
Marjo Jussila (TaM), projektipäällikkö  

 

Keväällä 2020 Maria Alatalo työskenteli Sodankylän kunnalla digiassarina ja erityisesti juuri Sodankylän matkailuneuvonnan tehtävissä. Matkailukohteena Sodankylä on kansainvälisestikin tunnettu Tankavaaran kullanhuuhdonnan kisoista ja tapahtumista sekä jokakesäisistä Sodankylän elokuvajuhlista. Sodankylän luonto on yhdistelmä järvikylien Suomea ja lappilaista erämaata.

Maria Alatalon kehittämistehtävän tavoitteena oli rakentaa Sodankylän matkailusivustolle alueen tapahtumajärjestäjen tietopankki. Tehtävässään Alatalo kävi läpi jo olemassa olevaa tietopankin sisältöä, päivitti sitä sekä haki oppia ja esimerkkiä luonnollisesti muilta samankaltaisilta tietopankeilta. Tämän pohjalta Alatalo tuotti sisällöt tietopankkia varten ja valmennuksen työskentelyjakson päätteeksi sivustolla julkaistiin valmis ja päivitetty tietopankki.

Uutena ominaisuutena sivustolla on alustatalouden hengessä rakennettu resurssipankki, mikä edistää tapahtumajärjestäjien yhteistyötä tukemalla laitteiden, välineiden ja osaamisen vuokraamista ja lainaamista.

Alatalo kiitti valmennuksen osallistujien ja kouluttajien muodostamaa valmennusyhteisöä. Henki oli kannustava ja joustava. Valmennus kokonaisuudessaan kehitti työnhakutaitoja sekä vanhojen asiakirjojen että uusien työkalujen kuten videotyöhakemuksen osalta. Kaikki valmennuksen aihealueet eivät olleet Alatalolle täysin uusia, mutta valmennus tarjosi uusia näkökulmia digitalisaatiosta ja digitaalisesta markkinoinnista.

Lisää tietoa

Digiassari -valmennuksessa mukana ollut julkinen toimija

Sodankylän kunnan VisitSodankylä -matkailusivuston Tapahtumajärjestäjän tietopankki -verkkosivut löytyvät osoitteesta: https://www.visitsodankyla.fi/tapahtumajarjestajan-tietopankki

Tutustu tietopankkiin>>

 

YouTube -video Digiassari-valmennuksen kehittämistehtävästä

Sodankylän kunta – Digiassari-valmennuksen kehittämistehtävän tuloksia. YouTube -video. https://youtu.be/hhbsSE-KcT4

Katso video YouTube:ssa>>