Osallistuminen tuote- ja palvelukehitykseen

1. Mikä saisi sinut sitoutumaan kehittämään yrityksen tuotteita tai palveluita? Miksi sinä lähtisit mukaan kehittäjäkäyttäjäksi?

2. Mikä palkitsisi sinua tästä työstä? (Vaikuttamisen mahdollisuus, kunniapalkinto, raha, mahdollisuus päästä testaamaan uutta tuotetta…) Kerro, mikä sinua motivoi.

16 Responses to Osallistuminen tuote- ja palvelukehitykseen

 1. Marjo Pohjanen says:

  1. Minä voisin alkaa tuttujen palvelujen ja tuotteiden kehittäjäkäyttäjäksi. Uuden tuotteen tai palvelun käyttöön perehtyminen ei kiinnosta, mutta mielelläni antaisin palautetta ja kehittämisideoita arkisista palveluista, joissa mättää jokin.

  2. Mikäli saisin osallistua vain nopeasti palautetta antamalla, en tarvitsisi suurempaa palkintoa kuin ehkä seuraavalla kerralla parempi tuote. Jos kehittämiseen pitäisi osallistua pidemmän aikaa, toivoisin jotakin korvausta työstä.

  • Eija Malinen says:

   Lähtisin kehittäjäkäyttäjäksi, jos se ei veisi kovin paljon aikaani. Paras palkinto olisi mielenkiintoinen kehitystyö. Jokin kestävän kehitykseen liittyvä tuote tai palvelu tai yhteinen hyvä saisi minut liikkeelle. Tekniikka ei kiinnosta, joten siihen en lähtisi mukaan.

  • Kaisa Pirinen says:

   1. Yrityksen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen on mielenkiintoista ja haastavaa. Kehittämiseen osallistuminen antaa ”sisältöä” työhön ja on mielenkiintoista. Kehittäjäkäyttäjäksi lähteminen…. ehkä, jos aihe / tuote olisi erittäin kiinnostava itselle.
   2. Juuri vaikuttamisen mahdollisuus palkitsee kehittämistyössä ja tietenkin työstä saatava rahallinen tai muu vastaava korvaus.

 2. Teemu Tolkki says:

  1. Lähtisin kehittämään jotain tuotetta, jonka tulevaisuuden markkinoihin uskoisin. Tuote olisi sellainen, joka ei vielä ole täysin valmis tuote. Eli se olisi sellainen raaka- versio, ns. hiomaton timantti.

  2. Kehittäjäkäyttäjäksi mukaan lähtemiseksi minua motivoisi mahdollisuus päästä testaamaan tuotetta ja eihän se olisi vuoden tuotteet kaupanpäälliseksi, mikä se tuote nyt sitten olisikiaan:)

 3. Teemu Tolkki says:

  siis piti kirjoittaa: eihän se olisi pahitteeksi vuoden tuotteet kaupanpäälliseksi jne. Näköjään univelka tekee tehtävänsä…

 4. Marjo Pohjanen says:

  “Tuote olisi sellainen, joka ei vielä ole täysin valmis tuote.” Työn alla olevan tuotteen tai palvelun kehittäminen on taatusti palkitsevampaa kuin valmiin arviointi. Silloin pääsee vaikuttamaan enemmän ja uskaltaa ehkä myös tuoda paremmin esille epäkohtia ja puutteita.

 5. Helena Wasserman says:

  1. On mielenkiintoista olla kehittämässä ja vaikuttamassa tuotetta tai palvelua, joka vastaa minun omaa arvomaailmaani, lähinnä enemmän kestävän kehityksen suuntaan.

  2. Juuri se, että saa olla mukana testaamassa ja siten vaikuttamassa uuden paremman suoritteen syntymiseen ja käyttöönottoon. Korvauksena voisi olla edullinen tai ilmainen tuote tai palvelu testiryhmälle tai vain pari raaputusarpaa, riippuen suoritteesta. Testikäyttäjäthän ovat siten automaattisesti hyviä sekä yrityksen että tuotteen markkinoijia.

 6. Maarit Hallikainen says:

  1. Kehittäjäkäyttäjäksi lähtisin mielelläni tuotteeseen tai palveluun, joka olisi itseäni kiinnostava ja jonka uskoisin hyödyttävän loppukäyttäjiä. Myös yritys, jonka tuotteen /palvelun kehittämisestä olisi kyse, tulisi olla luottamusta herättävä.

  2. Palkitsevaa olisi, että voisi antaa oman panoksensa kehitystyöhön ja olla mukana kehittämässä tuotetta / palvelua entistäkin paremmaksi. Tuotteen tai palvelun käyttäminen voisi olla myös itselle hyödyksi. Toki olisi mukavaa, jos kehityskäyttäjyydestä palkittaisiin jollakin tavoin, esim. lahjakortilla tai tuotteilla.

 7. Jaana Salo says:

  1. Minä sitoutuisin kehittämään yrityksen tuotteita ja palveluita, jos kyseessä olisi oma yritykseni tai yritys, jossa olisin töissä ja tuotteiden ja palveluiden kehittäminen kuuluisi työtehtäviini.

  Vaihtoehtoisesti sitoutuisin kehittämään tuotteita/palveluita jollekin voittoa tuottamattomalle yhdistykselle tai kyseessä olisi joku vapaaehtoistoimintana kehitettävä tuote ja/tai palvelu. Esimerkiksi voisi kuvitella kehittäväni jotain lähiruokapiiriä tai palvelua, jossa yksityiset ihmiset vaihtaisivat palveluita vastikkeetta.

  2. Lähtisin kehittäjäkäyttäjäksi vain, jos käyttäisin jotain tuotetta/palvelua paljon ja siinä olisi jotain todella ärsyttäviä puutteita. Haluaisin omalta osaltani vaikuttaa, että niitä parannettaisiin haluamaani suuntaan. Kehittäjäkäyttäjän pitäisi saada käyttää tuotetta/palvelua ilmaiseksi ja palautteen ja ideoiden antamisen pitäisi olla mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Tulee mieleeni, että voi kun Tornioon kehitettäisiin toimiva paikallisliikenne. Voisin olla ideoimassa reittejä, aikataulua, asiasta tiedottamista, olla kehittäjäkäyttäjä jne.!

  • Sirpa Luokkala says:

   1. Minua motivoisi sellainen palvelu josta itse perheen äitinä hyötyisin. Nykyajan perheissä perheen, työn ja vapaa-ajan yhteen sovittaminen on haasteellista. Varsinkin itselläni joka opiskelen työn ohella. Palvelu joka kongereettisesti toisi ajansäästöä motivoisi minua. Voisin esimerkiksi lähteä suunnittelemaan interaktiivista kauppapalvelua.

   2. Minua motivoisi vaikuttamisen mahdollisuus. Hienoahan olisi kehitellä sellaista palvelua joka itseäni palvelisi mutta tietenkin motivoivaa olisi luoda hyviä ja toimivia palveluita muiden perheiden tarpeisiin. Jos kehittelisin tätä kauppapalvelua minua motivoisi siitä saatu hyvä palaute.

  • Eija Malinen says:

   Jaanalla oli mielenkiintoisia uusia ajatuksia esimerkiksi nuo vaihdettavat palvelut. Siinä haluaisin minäkin olla mukana. Olen vähän kärsimätön luonne, joten tuo ärsyttävien tuotepuutteiden korjaaminenkin kiinnostaisi.

 8. Jenni Kämäri says:

  1. Olen samoilla linjoilla asiasta kuin Jaana, eli ajatus siitä, että asiakkaita käytetään tuotekehittelyyn “ilmaisena työvoimana” nostaa karvat pystyyn. Minusta firman pitäisi maksaa mieluummin asiantuntijoille, joilla pitäisi olla asiaan pätevyys sekä tuntosarvia, joilla seurata heikkoja signaaleja ja muuta yleistä ilmapiiriä.

  Toisaalta suulaana ihmisenä voisin mielelläni osallistua ryhmään, jossa kerrotaan etukäteismielipiteitä yrityksen mainonnasta. Onko se mieleenjäävää, osuuko kohderyhmäänsä (toki voisin puhua vain omasta puolestani), tuleeko mainostettava tuote esiin oikeassa valossa ja ylipäätään, onko mainoksessa järkeä.

  2. Osuvista mainoshuomioistani en välttämättä tarvitsisi muuta palkkiota kuin tyydytyksen siitä, että jotain mainosta on muutettu kommenttieni takia. Toisaalta tässä nousee taas esiin ensimmäisessä kysymyksessäni esiin nostettu pointti. Kuuluuko yritysten saada mahdollisesti kullanarvoisia tietoja ilmaiseksi tai jotain pikku tuotepaketteja vastaan? Toisaalta, tähän suuntaan lienee maailma muutenkin menossa ja varmasti yrittäjänä ajattelisin toisin.

  • Jaana Salo says:

   1. Kehittäjäkäyttäjäksi voisin ajatella lähteväni, jos joka tapauksessa käyttäsin kehitettävää/keskeneräistä tuotetta/palvelua. Kehitysideoiden antamisen pitäisi tapahtua mahdollisimman sujuvasti ja haluaisin kyllä informaatiota takaisin päin, miten kehittäminen on edistynyt.

   2. Aika on rahaa – jos kysymyksessä olisi joku yritys, haluaisin jonkilaista vastiketta: ilmaiskäyttöä/hyviä tarjouksia/mahdollistuutta osallistua arvontoihin tms. Tähän kävisi esimerkiksi VR:n asiakasohjelma “Veturi”, johon juuri tänään matkaa ostaessani repsahdin liittymään. Siinä pääsee kehittämään palvelua (en tiedä kyllä vielä miten?) ja osallistuu arvontoihin sekä ainakin luvataan hyviä tarjouksia.

   Hyppää Veturin kyytiin!
   •Saat ensimmäisten joukossa tietoa uusista palveluista ja tarjouksista
   •Saat kivoja etuja ja matkavinkkejä
   •Voimassa olevat tilauksesi ovat tallessa Omissa tiedoissasi
   •Pääset osallistumaan palveluidemme kehittämiseen
   •Voit voittaa osallistumalla arvontoihin
   Kaikkien 31.1.2012 mennessä Veturiin liittyneiden kesken arvotaan lisäksi Allegron matkapaketti kahdelle Pietariin ja 10 kpl Interrail-lippuja!

   Käytä saamaasi asiakasnumeroa aina kun asioit VR:n kanssa netissä, automaatilla, puhelimitse tai asemalla, näin varmistat paikkasi Veturin etupenkissä. Ota kaikki edut irti ja hyppää kyytiin heti!
   http://www.vr.fi/fi/index/asiakaspalvelu/etujaasiakkaille_12.html

 9. Riitta Möttönen says:

  1. Minä lähtisin kehittäjäkäyttäjäksi kehittämään sellaisia tuotteita ja palveluita, jotka minua itseäni kiinnostavat kuten esim. erilaisia pelejä tai kirjaston lainauspalveluita.

  2. Minua motivoisi vaikuttamisen mahdollisuus ja se, että saisin työstä jonkinlaisen korvauksen kuten esim. kehitettävän tuotteen testauksen jälkeen käyttööni.

 10. Päivi Öfverberg says:

  1.Itse lähtisin kehittääjä käyttäjäksi Omista tarpeista ja mielenkiinon kohteista myöskin koskien kaikkia kuntalaisia/heitä jota oma elämäntilanne kohtaa.Kaupunki ympäristö,lähialueen luonto ja sen mahdollisuudet.Esim.luontopolut,virkistys alueet ja .Retkeiy alueet ,siihen liityvät palvelut lähialueella.

  Korvauksena voisin ottaa lahja kortti,tuote ja jos majoituisin lähialueen hotelliin tms. hyvä ruoka olisi riittävää.Ja tokihan olisi mielenkiintoista saada tietoa miten asia eteni ts.oliko työllä vaikutusta.

 11. Tuija Lehtonen says:

  1. Kuulun pariinkin paneeliin, joihin enemmän tai vähemmän säännöllisesti osallistun ja annan arvioita tuotteiden uusista ulkoasuista, pakkauksista ja mielikuvista sekä kerron kokemuksistani tuotteista tai tuoteryhmistä. Useinmiten kyse on kotimaisista tuotteista. Olen varsin jämäkästi kotimaisuuden kannalla ja niinpä koen mielipiteeni antamisen tärkeäksi ja mielekkääksi. Osallistun silloin, kun ehdin, enkä ainakaan tässä elämäntilanteessa sitoutuisi mihinkään säännöllistä raportointia ja syvällisiä mietteitä vaativaan kehitystyöhön. Tulevaisuudessa jokin sydäntä lähellä oleva palvelu voisi olla sitoutumisen arvoinen.

  2. Näissä kuluttajapaneeleissa, joista kerroin, saa lahjaksi lahjakortteja, jos mukaan houkuttelee uusia jäseniä. Ne eivät kuitenkaan ole motivaationi ja yleensä vain annan panokseni mielipiteen muodossa enkä vaivaa tuttavapiiriäni moisella saadakseni lahjakortin. Olen iloinen huomatessani, että vaikkapa Pommac on pullotettu uuteen pullomalliin, joka oli minunkin mielestäni juoman arvoinen.
  Jos osallistuisin johonkin runsaasti aikaa vaativaan kehitystyöhön, jossa vaikkapa testataan jotain uutustuotetta ja jossa on ’kaupallinen leima’, toivoisin saavani palkkioksi reilun summan rahaa tai ainakin rahanarvoisia tuotteita käyttööni. Sen sijaan humaaniin tarkoitukseen tehdystä kehitystyöstä en haluaisi hyötyä materiaalisesti.

Leave a Reply